Societat

Els missatgers de bones notícies

Càritas ha difós la idea que tots podem esdevenir àngels i ser capaços de commoure’ns i de sentir en el patiment de les persones vulnerables

“Encara que no hi creguis, tots tenim un àngel. Especialment per Nadal.” Aquest és el missatge de la nova campanya que impulsen les deu Càritas diocesanes catalanes en el marc de la celebració del Nadal.

La campanya posa el focus en la figura de l’àngel, perquè representa aquella persona que, en els moments difícils, és al teu costat i et fa sentir comprès, acompanyat o, simplement, escoltat. En definitiva, un àngel és una persona que et fa recuperar l’esperança.

Les diferents Càritas han volgut difondre la idea que tots podem esdevenir àngels i ser capaços de commoure’s i de sentir, en el patiment de les persones vulnerables, la necessitat i l’impuls de consolar, d’abraçar i de sentir tendresa. Som àngels en el sentit que som també missatgers de bones notícies i que podem generar esperança a partir dels gestos.

L’anunci, que ja es pot veure en ràdios, televisions i mitjans col·laboradors, ens mostra un home de certa edat a l’atur, que recupera l’esperança i la confiança, omple un currículum i aconsegueix un lloc de treball, amb l’acompanyament simbòlic d’un àngel, que representa la tasca de Càritas i de totes les persones que hi col·laboren.

Precisament, la inserció laboral és un dels eixos principals de l’entitat, que forma i orienta persones d’arreu del territori perquè puguin accedir a una feina digna i sortir de les situacions d’exclusió social.

La feina i l’habitatge són les principals preocupacions de les persones vulnerables, que no tan sols esperen cobrir les necessitats bàsiques, sinó aconseguir l’autonomia necessària per inserir-se socialment i laboralment i garantir la igualtat d’oportunitats per a les seves famílies. Un treball digne, amb una remuneració decent, és la porta d’entrada a la recuperació econòmica i emocional per a les persones que s’han vist abocades al pou de la desesperació. La llar és molt més que un sopluig, és una referencia insubstituïble a partir de la qual es poden afrontar altres reptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona