Educació

Més de 3.000 signatures en contra de l’eliminació del P3 a l’escola Balandrau

El manifest de les famílies del centre tenia ahir al vespre 3.230 firmes

La reivindicació ha arribat als Pastorets de Girona i es preparen accions per Reis

El manifest Ni P3 ni l’escola es toca de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Balandrau de Girona ha aconseguit en només quatre dies més de 3.000 signatures. En concret, el text en contra del possible tancament de l’únic grup de P3 d’aquesta escola, que es va aprovar en una assemblea dilluns a la nit, sumava ahir a les nou del vespre 3.230 firmes. En el manifest se subratlla que la Balandrau és “l’escola amb més demandes de preinscripció de la ciutat” i que és en “una zona en creixement”. També es destaca el “projecte diferent i singular” del centre i es rebutja la idea que se’ls “utilitzi per al titular d’eliminar barracons a Catalunya”.

Des de l’AFA van destacar ahir la “molt bona resposta” que ha tingut el manifest i van posar de relleu la gran mobilització que hi ha al centre: “Hi ha famílies que marxaven aquests dies fora i s’han quedat per preparar accions”, va explicar Rita Peré, mare de dos nens de la Balandrau i membre de l’AFA. La preocupació, segons Peré, “és doble”, ja que hi ha tant el neguit general pel tancament de grups d’escola pública com el particular perquè aquest cas afecta els seus fills. A més, temen també pel futur de la Balandrau fins i tot si es manté P3 el curs que ve: “Ja ha quedat la idea que és una escola provisional. Fins a quin punt la gent voldrà apuntar-hi els seus fills?”

Noves accions

L’AFA, que fa una setmana va protestar en el ple municipal i ha impulsat el manifest, prepara noves accions per als pròxims dies perquè tenen clar que és “clau” mobilitzar-se ràpid abans no hi hagi una decisió presa. Ahir es va gravar un vídeo a l’escola i s’està treballant també a fer accions per Reis. A més, la reivindicació ha arribat als Pastorets de Girona. En la representació de Sant Esteve, quan Vatus s’expressava en un idioma rar, Aram li va respondre: “Se t’entén menys que l’eliminació de la línia de P3 de l’escola Balandrau.”

Peré avança que tenen reunió amb alcaldia el 3 de gener i que aquest dia veuran “com articular el suport” que els ha fet públic l’alcaldessa. A més, els grups de Guanyem i el PSC van anunciar en l’assemblea que presentaran una moció sobre el tema en el ple del 17 de gener.

Madrenas, en defensa el projecte

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va mostrar el seu suport “a la continuïtat del projecte educatiu” de la Balandrau en una entrevista dilluns a TV Girona. Madrenas va destacar que és un projecte “molt excepcional, diferent i molt peculiar” que creu que “paga la pena continuar” i va insistir que des del departament d’Educació en cap moment se’ls havia “comunicat” la intenció de tancar l’únic grup de P3 de la Balandrau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia