Societat

Olot, punt de trobada de les marxes per la llibertat

Organitzades per Òmnium, l’ANC i l’ADL Garrotxa, confluiran a la capital garrotxina en un acte reivindicatiu contra la repressió de l’Estat

L’objectiu és també reclamar l’amnistia dels presos

La comarca de la Garrotxa es tornarà a mobilitzar el primer dia del mes de febrer per reclamar l’amnistia dels presos i el retorn dels exiliats, i per exigir que es pugui exercir el dret d’autodeterminació. Amb el lema Marxa per la llibertat, Òmnium Cultural de la Garrotxa, l’Assemblea Nacional Catalana d’Olot i l’Assemblea per la Defensa de la Llibertat (ADL) Garrotxa han organitzat quatre concentracions en quatre pobles de la comarca, des d’on sortiran quatre columnes de persones que aniran a peu fins a la ciutat d’Olot.

Una de les columnes sortirà del carrer Ample, a l’antiga estació de Sant Esteve d’en Bas (la Vall d’en Bas), a les onze del matí. Una altra tindrà el punt de sortida a la parada del bus públic a la carretera GI-524 de Santa Pau, també a la mateixa hora. La més matinera serà la que sortirà a dos quarts de vuit del matí del pont de la carretera de Figueres, a l’antiga travessera de l’N-260 a Besalú. I, finalment, n’hi haurà una altra que s’iniciarà a l’Hostalnou de la Vall de Bianya, que sortirà a les onze del matí des de davant del centre cívic.

Les quatre marxes confluiran al Firal Petit de la capital garrotxina, on tothom qui vulgui podrà participar en un dinar popular –cadascú se l’haurà de portar i hi haurà taules i cadires–, que s’amenitzarà amb actuacions musicals i actes lúdics, i amb intervencions polítiques. En aquest acte, que estarà conduït pel popular pallasso Jordi Pesarrodona, hi participaran el Mag Nani, l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa i els Músics per la Llibertat de la Garrotxa, entre moltes altres propostes que l’organització anirà fent públiques.

Els veïns d’Olot hi podran participar accedint a qualsevol de les quatre capçaleres, ja que tothom es podrà afegir a la columna que vulgui en qualsevol punt del recorregut.

El precedent

L’ANC i un munt d’entitats i voluntaris ja van organitzar, l’octubre del 2013, una mobilització festiva i reivindicativa de caràcter comarcal a la Garrotxa. En aquella ocasió, el lema escollit va ser Quatre barres i una estrella. Hi van participar un centenar d’entitats, que van dur a terme una vuitantena d’actes en un total de 27 emplaçaments. L’acte més significatiu va tenir lloc al Firal d’Olot, on es va fer el primer toc de la campana Llibertat. Aquesta campana es va fondre a la foneria Barberí i la despesa es va sufragar amb aportacions populars.

LES XIFRES

3
entitats
organitzen aquesta proposta festiva i reivindicativa: Òmnium, l’ANC i l’ADL Garrotxa.
10
quilòmetres
hauran de recórrer els participants, excepte els que surtin des de Besalú, que en faran més.
4
columnes
s’han organitzat, amb el Firal Petit d’Olot com a punt de confluència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia