Educació

Bargalló dóna suport a la direcció de l’institut denunciat per adoctrinament

El conseller explica que es tracta d’una enquesta que “va dur a terme la Universitat de Lleida i que havia avalat i finançat el Ministeri d’Economia”

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha expressat “la seva total confiança amb les direccions dels centres educatius i la inspecció”, en relació amb la denúncia presentada ahir per 40 famílies de l’IES del Morell (Tarragonès) al Defensor del Poble per “reiterades mostres de falta de neutralitat i adoctrinament”.

Bargalló ha fet aquesta afirmació durant l’acte de presentació avui de la convocatòria de 5.000 noves places de docents i ha afegit que “a nosaltres, com a departament d’Educació, no ens consta cap denúncia”.

El conseller ha recordat que els fets es remunten a una denúncia del passat mes de novembre, quan el centre va autoritzar la realització d’una enquesta a alumnes de 3r i 4t d’ESO. En l’enquesta es preguntava als menors per la seva identificació amb el moviment independentista, identitat, conviccions ideològiques i creences religioses.

Es tracta d’una enquesta que “va dur a terme la Universitat de Lleida i que havia avalat i finançat el Ministeri d’Economia”, ha dit el conseller, que ha afegit que “nosaltres no entrem mai a valorar els continguts científics i acadèmics dels treballs d’una universitat”.

El conseller ha reconegut que, en el cas de l’Institut del Morell, “hi va haver un problema en dur a terme l’enquesta entre els alumnes”, ja que “no van ser anònimes a causa d’un error dels professors, quan van unir les respostes de l’enquesta a altres fulls en què constava el nom dels menors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia