Societat

Campanya contra l’alt preu del lloguer a Girona

Una trentena de persones van recórrer ahir el barri Devesa-Güell de Girona repartint díptics per les bústies en què denuncien la impossibilitat de molts ciutadans de viure a la ciutat per culpa de l’alt preu dels lloguers. En declaracions a l’ACN, el membre del Sindicat de Llogaters Aliou Diallo considera que el problema és que els arrendaments s’han incrementat un 5% anual de manera regular. “Això fa que no es pugui viure al centre de Girona, i fa créixer els preus als altres barris marginals”, lamenta.

El sindicat va carregar contra l’Ajuntament, a qui acusa de “no fer tot el que està a la seva mà” per aturar el problema. En aquest sentit, un dels punts de conflicte són els pisos turístics, que a Girona superen els 850 euros, i 450 d’aquests estan al Barri Vell. La plataforma Més Barri, Menys Pisos Turístics i el Sindicat de Llogaters han reclamat una moratòria a l’Ajuntament per evitar que s’instal·lin més negocis d’aquest tipus. “No pot ser que el 20% dels habitatges que hi ha al Barri Vell siguin pisos turístics, i per tant no hi hagi possibilitat que estiguin a disposició dels veïns”, assenyala el membre de la plataforma Més Barri, Menys Pisos Turístics Adrià Plazas. També critiquen el consistori perquè “només té un 7,9% del parc destinat a polítiques d’habitatge”, quan la llei obliga que sigui el 15%, asseguren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia