Societat

El temporal de vent i neu anirà en augment avui

Demanen precaució a les carreteres on es podrien acumular gruixos de neu i evitar activitats al front marítim

El temporal Glòria, que afectarà Catalunya fins dijous, portarà vent, neu, fort onatge i pluja. Avui està previst que la cota de neu baixi dels 200 metres a les comarques del nord-est i a l’extrem sud de Catalunya. La subdirectora del Servei Català de Trànsit, Lourdes Puigbarraca, va demanar ahir “precaució” en la conducció a les carreteres que poden resultar més afectades per la neu i va destacar la possibilitat que s’acumulin gruixos al nord-est i a les comarques d’Osona, a l’interior de la Selva i al Moianès. Puigbarraca va avançar que hi podria haver restriccions als vehicles pesants en algunes vies si la neu comença a agafar. De bon matí, podria començar a nevar a les comarques del Maresme, la Selva, el Vallès Oriental, el Baix Empordà i el Gironès, mentre que de cara a la tarda la neu pujaria de cota i es podria estendre més a l’interior i arribar a Osona, el Moianès, la Garrotxa i el Ripollès. Entre les carreteres que podrien quedar afectades, hi ha la C-25 i la C-17.

També hi ha previst un fort temporal marítim, amb onades que podrien superar els cinc metres arran de sorra i que podrien arribar fins als vuit metres. El temporal de vent, molt fort i sostingut, continuarà afectant especialment la franja litoral i prelitoral, sobretot les comarques de l’àrea metropolitana de Barcelona. Protecció Civil va demanar ahir evitar activitats al front marítim, així com en espais amb arbres, parcs i jardins a les ciutats, i va anunciar que mantindrà activats en fase d’alerta els plans Neucat, Ventcat i Inuncat, per previsió de pluges sostingudes i abundants a partir de dimarts, especialment a les comarques de l’extrem nord-est i a les comarques interiors de la Catalunya central i les de l’extrem sud, a més de la neu, que podria seguir precipitant a les cotes altes de la Catalunya central i l’extrem sud, així com al Pirineu i al Prepirineu. Dimecres, les precipitacions aniran baixant d’intensitat al sud, però es mantindran fortes a les comarques del nord.

LA XIFRA

200
metres
és la cota a la qual podrien arribar les nevades a les comarques del nord-est i a l’extrem sud de Catalunya.

Una ferida per la caiguda d’una palmera a Mataró

El temporal de vent va afectar ahir sobretot les comarques del Vallès i el Maresme. Una dona va resultar ferida lleument al passeig marítim de Mataró quan va caure una palmera a sobre del seu vehicle, que estava aparcat. A dins del cotxe hi havia quatre persones. També va caure una palmera a la via del tren i va tallar durant una estona la circulació per una via entre Mataró i Arenys. El Sistema d’Emergències Mèdiques va haver d’atendre a Mataró un motorista que va caure a causa del fort vent i va resultar ferit. Va ser traslladat a l’hospital de Mataró.

Els bombers van atendre fins a 400 serveis a Catalunya des de les nou del matí fins a les vuit del vespre, i 98 van ser a Mataró. La majoria dels serveis que han atès els bombers han consistit a retirar i assegurar elements no estructurals, fer sanejaments de façanes, netejar la calçada d’objectes caiguts i retirar mobiliari urbà malmès amb perill de caiguda. El telèfon d’emergències 112 va rebre fins a les 20.30 hores 769 trucades, que van suposar 526 incidències, de les quals 290 van ser al Maresme.

Les ratxes de vent van vorejar els 100 km/h en punts del Maresme, amb registres com ara els 102 km/h al port de Mataró, els 92 km/h d’Arenys de Mar, els 90 km/h a Canet de Mar i els 82 km/h de Pineda de Mar. El fort vent i l’onatge van fer tancar l’accés al braç del port de Mataró, el pont del Petroli de Badalona, l’accés a l’escullera del port de Tarragona i els parcs i jardins de la ciutat de Barcelona, entre altres instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera