Educació

Mobilitat

Pla per reforçar la formació en seguretat viària a les escoles

La Generalitat ha posat en marxa un pla en què hi participen el Servei Català de Trànsit, el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Educació que vol reforçar la formació en mobilitat i seguretat viària als centres educatius amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits més sostenibles. El pla d’acció de mobilitat escolar de Catalunya (Pamec) 2020-2021 preveu implantar, en aquests dos anys, una sèrie de mesures per millorar la mobilitat escolar. Entre altres es promourà la consciència ecològica a les aules, es treballarà en un pacte amb les famílies perquè redueixin l’ús del vehicle privat en els trajectes a les escoles, es promourà amb els ajuntaments la pacificació dels entorns escolars i la creació de camins escolars segurs i s’actuarà per millorar la qualitat de l’aire i l’acústic entorn dels centres educatius. Per facilitar la formació en mobilitat sostenible el pla vol estudiar la designació d’una figura de referència dins dels centres educatius. Amb aquestes mesures es vol incidir, a través dels infants, en la conscienciació de les famílies per aconseguir una mobilitat sostenible.

El Pamec es va començar a treballar el 2017 dins del projecte europeu School Chance, en què s’intercanvien experiències amb ciutats de sis països europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia