Societat

Es tripliquen les vendes de mascaretes pel coronavirus i s’esgoten

La demanda a les farmàcies s’ha multiplicat per vint i els distribuïdors avisen que no hi haurà més estoc fins la setmana vinent

Les farmàcies han gairebé triplicat les vendes de mascaretes el mes de gener en relació als mesos anteriors per l’efecte entre la població de l’amenaça del coronavirus, segons han explicat a l’ACN fonts de la cooperativa farmacèutica Fedefarma. Molts establiments s’han quedat sense existències d’un producte que les mateixes fonts subratllen que és “molt estacional”, fet que no permetia preveure ni cobrir un augment de la demanda que “s’ha multiplicat per vint”. Fedefarma té la zona d’influència principal a Catalunya i el País Valencià, des d’on els socis de la cooperativa han fet moltes comandes que no s’han pogut servir. La cooperativa confia que el problema de manca d’estoc es pugui solucionar entre aquesta setmana i la vinent.

Des del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya s’ha confirmat també la manca d’estoc que ha fet que moltes farmàcies s’hagin quedat sense aquest producte, tant a la distribuïdora Fedefarma com a altres com Alliance o Cofarme. Segons el Col·legi, aquesta manca d’estoc s’allargarà fins a la setmana que ve.

Des d’una de les farmàcies afectades s’ha explicat a l’ACN que els compradors responen a diversos perfils, entre els quals hi ha persones d’origen xinès, altres que han de viatjar a les zones de risc o fins i tot gent que ha d’anar a punts no afectats pel coronavirus, però que volen prendre precaucions abans d’agafar qualsevol avió o de transitar per qualsevol aeroport.

En tot cas, des del Col·legi de Farmacèutics s’adverteix que la mascareta exerceix, des del seu punt de vista, la funció de “pla b”, i que seria més efectiu “incidir en la prevenció”. S’afegeix que atès que ara com ara no hi ha risc de coronavirus a Espanya, caldria “posar el focus” en la qüestió preventiva.

Vols suspesos

El coronavirus ha fet que diverses aerolínies hagin suspès o limitat els vols cap a la Xina, com American Airlines, British Airways i Lufthansa.

Vols suspesos

El coronavirus ha fet que diverses aerolínies hagin suspès o limitat els vols cap a la Xina, com American Airlines, British Airways i Lufthansa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia