Societat

La 8M obre una caixa de solidaritat feminista

La Coordinadora ho fa per donar suport econòmic en dos casos recents de violació

Inicia demà un seguit d’actes per recollir diners per a aquesta caixa

La Coordinadora 8M, moviments socials i sindicals i l’esquerra independentista de la Garrotxa han creat una caixa de resistència feminista per recaptar diners per sufragar les despeses judicials i de defensa de totes les dones que no puguin permetre’s la contractació d’advocades feministes i especialitzades en violència masclista. La Coordinadora 8M ha impulsat aquesta iniciativa arran de dos casos de violació a dues joves d’Olot, que han denunciat els seus presumptes agressors. Amb la creació d’aquesta caixa de resistència, inicien també una campanya de condemna i de suport a les dues joves agredides, que, segons una portaveu del moviment, “han tingut la valentia de denunciar els seus dos agressors i afrontar tot el periple que comporta aquest fet”.

Les entitats promotores han organitzat un seguit d’actes la recaptació dels quals es destinarà íntegrament a la caixa de resistència. Els que hi vulguin col·laborar directament han de comunicar-ho a través del correu [email protected] o de les xarxes socials de la Coordinadora 8M Garrotxa.

LA XIFRA

5
actes
ha convocat la Coordinadora 8M de la Garrotxa per aconseguir omplir la caixa de resistència feminista.

Actes per omplir la caixa

La Coordinadora 8M inicia demà el seguit d’actes organitzats amb el doble objectiu de recaptar diners per a la caixa de resistència i per denunciar les agressions masclistes de què han estat objecte les dues joves olotines. S’inicien, doncs, demà amb la presentació del llibre Tal com raja: reflexions anarcofeministes, de Mireia Redondo (local CNT, 18 h). Per al dimecres 5 de febrer l’entitat ha convocat una concentració al davant de l’edifici dels jutjats de la capital garrotxina com a mostra de suport a una de les dues noies acusada d’injúries i calúmnies per l’home que ella va denunciar per una agressió sexual. El diumenge 16 de febrer (10.30 h, al Firal petit), ha convocat un acte reivindicatiu que inclourà el ball El violador ets tu i un vermut feminista. El 29 de febrer es farà el carnestoltes popular a la plaça Campdenmàs i el dia 8 de març es commemorarà el Dia de la Dona Treballadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia