Societat

Una entitat de Girona envia 20.000 mascaretes a la Xina

L’associació Siwei d’Intercanvi Cultural Xina-Catalunya reuneix 12.000 euros en donatius i compra material per a la zona més afectada pel coronavirus

També hi fan arribar ulleres i vestits de protecció

L’esperit comunitari impregna la mobilització que des de fa dues setmanes van emprendre els membres de l’associació Siwei d’Intercanvi Cultural Xina-Catalunya. Una de les seus de l’entitat, situada al barri de Santa Eugènia de Girona, ha participat en la compra de material sanitari, amb l’objectiu de fer-lo arribar a la zona del país asiàtic que està més afectada pel coronavirus. Mitjançant una campanya benèfica, Siwei va aconseguir reunir 12.000 euros, amb els quals han adquirit 20.000 mascaretes, 1.500 ulleres i 20.000 vestits de protecció. La presidenta de l’associació, Yanping Huo, explica que ja han enviat tot aquest utillatge cap a la Xina. Destaca que els diners que han utilitzat per comprar el material són fruit de donacions efectuades de manera totalment altruista. Aquestes aportacions econòmiques han procedit de molts dels socis i sòcies de l’entitat, que té quatre seus a Catalunya –a Olot, Figueres, Girona i Vic–. Yanping Huo hi afegeix que, a més a més, han rebut la solidaritat de persones que no formen part de l’associació, però sí que hi tenen un lligam (per exemple, alguns donatius han vingut de famílies que porten els seus fills a activitats que s’ofereixen des de Siwei, com ara cursos per aprendre xinès).

Yanping Huo posa de manifest que, malgrat que ara és molt difícil trobar estoc d’aquest instrumental a Catalunya, l’associació n’ha aconseguit una gran quantitat perquè van “moure’s ràpidament”. Una part del carregament el van anar a buscar en un magatzem de Sant Hilari Sacalm i l’altra en botigues de labors. “És important que a la Xina hi hagi un bon material d’aquest tipus. Per això estem preocupats, perquè allà s’ha esgotat.” Yanping Huo també subratlla que molts dels seus compatriotes establerts a Catalunya tenen familiars i amics a la Xina. Hi estan en contacte per saber com evoluciona el brot de la malaltia i segueixen permanentment les notícies que apareixen als mitjans de comunicació. En el cas de Yanping Huo, en el seu país d’origen hi resideixen els seus pares. “Sortosament estan bé i viuen a Pequín”, força lluny del focus del coronavirus de la ciutat de Wuhan.

La presidenta de l’associació de veïns de Santa Eugènia, Natàlia del Campo, va escriure un missatge als residents al barri per difondre l’acció col·lectiva impulsada per Siwei. Considera que l’esforç que han fet per obtenir recursos per enviar a la Xina “és un exemple de sensibilització i del valor de la comunitat”.

LES FRASES

Una part del carregament el vam adquirir en un magatzem de Sant Hilari Sacalm i l’altra en diverses botigues de labors
Les aportacions econòmiques han vingut de molts dels socis de l’entitat, que té quatre seus
Yanping Huo
presidenta de Siwei d’Intercanvi Cultural Xina-Catalunya
És d’admirar l’acció impulsada per Siwei. És un bon exemple de sensibilització i del valor de la comunitat
Natàlia del Campo
Presidenta de l’assoc. de veïns del barri de santa eugènia de GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona