Societat

La fundació Support busca acompanyants voluntaris

L’entitat gironina vol incorporar gent que col·labori en el dia a dia dels seus usuaris, que són persones amb discapacitat psicosocial o intel·lectual

La fundació tutelar gironina Support, dedicada a l’acompanyament en el dia a dia a persones amb discapacitat psicosocial i intel·lectual o que pateixen deteriorament cognitiu, ha engegat una campanya de captació de voluntaris que reforcin la tasca dels treballadors. L’entitat té prop d’un miler d’usuaris, atesos per un centenar d’empleats. La feina dels voluntaris consistirà a reforçar l’acompanyament en les activitats d’oci i lleure, grupal i individual (festes, celebracions d’aniversari, etc.) i en les visites mèdiques i estades hospitalàries dels usuaris, i donar suport a l’activitat internacional que fa la fundació (recerca, projectes o participació en fòrums, per exemple).

Per oferir-se com a voluntari, cal ser major d’edat i, en el cas dels acompanyaments hospitalaris, tenir coneixements o formació en l’àmbit sanitari. La directora tècnica de la fundació, Glòria Cerrato, explica que formaran els voluntaris en la seva filosofia de treball. “Vam apostar per la vida independent i en la comunitat de les persones que acompanyem, i aquesta manera de treballar la fem extensiva a tothom que s’incorpora a l’equip, incloses les persones voluntàries”, manifesta.

L’any passat, Support va fer més de 48.000 accions d’atenció a persones acompanyades. D’acompanyaments mèdics, en van fer prop de 10.000 i d’activitats d’oci, més de mil. Quant a les activitats internacionals, aquesta fundació se centra en el vessant jurídic de la situació de les persones ateses. Support participa en diferents projectes, de què lidera un (I-Decide). El seu objectiu és millorar el coneixement, la metodologia i els materials de suport a l’abast dels professionals que atenen la gent amb discapacitat per tal que puguin prendre les seves pròpies decisions.

LA XIFRA

48.000
accions
d’atenció a persones acompanyades es van fer l’any passat en aquesta fundació.

LA FRASE

Formarem les persones voluntàries en la nostra filosofia de treball
Glòria Cerrato
DIRECTORA TÈCNICA DE SUPPORT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró