Societat

Girona descarta recuperar per ara el trenet turístic

Després d’un any sense, s’ha comprovat que no és “prioritari” perquè la zona turística “està feta a mida per anar caminant”

Sí que s’estudiarà algun transport per a persones amb mobilitat reduïda

L’equip de govern de Girona ha descartat per ara recuperar el trenet turístic. La ciutat se’n va quedar sense ara fa un any quan es va decidir no renovar el contracte a l’empresa que feia el servei, i estudiar tant un canvi de recorregut fora del Barri Vell com un canvi de tipus de tren per fer-lo més sostenible abans de fer un nou concurs pel servei. Transcorregut un any, però, s’ha optat per aparcar la idea. “Ens vam donar un any per veure si el servei era una prioritat per al turisme, si es trobava a a faltar, i hem vist que per nosaltres no és una qüestió prioritària en ser una ciutat on hi ha un Barri Vell molt concentrat”, explica la regidora de Turisme, Glòria Plana, que creu que Girona és una ciutat “feta a mida per anar caminant a totes les icones patrimonials”. El que sí que vol estudiar el govern és algun tipus de vehicle per a persones amb mobilitat reduïda. “Més petit”, assenyala Plana.

Potser més endavant

De moment, doncs, no es recuperarà el trenet, però no es descarta fer-ho més endavant seguint la idea suggerida al pla estratègic de turisme de canviar el recorregut i el tipus de vehicle. Plana explica que l’any passat es va iniciar l’estudi per un tipus alternatiu de vehicle que fos més sostenible, apuntant cap a un model elèctric, però que el que ja no es va arribar a mirar a fons és un nou recorregut fora del Barri Vell. “El que estava clar era que a la zona de la catedral i Sant Feliu no hi pot passar ni per seguretat ni per l’entorn del Barri Vell”, assenyala Plana, que especifica que la idea que es tenia era que passés per la zona “de darrere” del Barri Vell: des de fora muralla cap a Sant Daniel passant després per la zona de Sant Pere i possiblement per Canalejas. El tren turístic que va funcionar des del 2013 fins al 6 de febrer de l’any passat parava al pont de Pedra, la catedral i la plaça Sant Domènec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia