Salut

Més de 1.700 sanitaris i metges s’han infectat amb el coronavirus a la Xina

Crida als supervivents de la malaltia perquè facin donacions de plasma sanguini

Un alt càrrec nord-coreà, executat per no haver respectat la quarantena

Les xifres continuen augmentant després que els govern xinès canviés els criteris de seguiment del coronavirus i ahir va confirmar 5.090 nous casos i 121 morts en les 24 hores anteriors. La Comissió Nacional de Salut xinesa va computar un total de 63.851 persones infectades per la malaltia i almenys 1.380 víctimes mortals, la majoria dels casos a la província de Hubei.

Per primera vegada després de l’aparició de la malaltia, la comissió també va informar del nombre de metges i sanitaris que han resultats infectats. El subdirector de la Comissió Nacional de Salut, Zeng Yixin, va revelar que un total de 1.716 metges i sanitaris s’han encomanat de la malaltia i sis d’aquests han mort, un fet que representa el 3,8% i el 0,4% del total, respectivament. Els metges i sanitaris de Hubei han denunciat repetidament la manca d’equips de protecció, com ara màscares, vestits o ulleres de seguretat i han hagut de demanar-ne a amics o recórrer a donacions. A més, denuncien que només mengen un àpat al dia perquè anar al lavabo significa haver de llençar uns equipaments de seguretat que no poden reemplaçar.

A Wuhan, el director d’un dels hospitals de la ciutat ha demanat als pacients que s’han recuperat del coronavirus que donin plasma sanguini ja que els seus anticossos produïts de forma natural es podrien utilitzar per tractar els pacients que encara estan malalts. Zhang Dingy, el director de l’hospital Jinyintan, va fer aquesta crida a la població després que investigadors xinesos diguessin que creien que aquests tractaments amb anticossos podrien ajudar les persones a recuperar-se del virus.

Llei militar

Un alt responsable de comerç del govern de Corea del Nord ha estat executat per haver anat a uns banys públics mentre estava en quarantena, segons van informar ahir diversos mitjans. El funcionari, que havia fet un viatge oficial a la Xina dies abans, va ser arrestat i immediatament afusellat per propagar el coronavirus en banys públics. El líder nord-coreà, Kim Jong-un, s’ha compromès a “imposar la llei militar” a qualsevol persona que deixi la quarantena sense permís.

Tot i que Corea del Nord no ha confirmat cap cas de coronavirus, ha adoptat mesures dràstiques per evitar que es propagui dins de les seves fronteres. Malgrat això, diverses informacions de mitjans de Corea del Sud assenyalen que hi ha hagut diverses morts al país que podrien estar relacionades amb aquesta malaltia, tot i que no s’ha confirmat.

LA XIFRA

121
víctimes mortals
es van registrar dijous a la Xina a causa del coronavirus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT