Societat

Suspenen el desnonament d’una veïna de Breda

L’Emilia fa 54 anys que viu al seu habitatge

L’Ajuntament demana al banc que li ofereixi un lloguer social

El jutjat de Santa Coloma de Farners va decidir suspendre el desnonament previst per ahir al matí de l’Emilia, una veïna de Breda de 77 anys. El marit de la dona va avalar amb l’immoble un préstec que el seu fill que no va poder pagar i ara el banc reclama a l’Emilia que abandoni l’habitatge. L’afectada fa 54 anys que viu en un pis sobre una casa de l’avinguda Mossèn Pere Ribot de Breda.

Una cinquantena de veïns de la població es van concentrar a dos quart de nou del matí davant l’edifici per tal d’aturar el desnonament, però finalment ni la comitiva judicial ni la policia es van presentar. Hi va haver alguns moments de confusió. D’una banda, l’alcalde de Breda, Dídac Manresa, tenia la confirmació que ahir no es procediria al desnonament, perquè havia estat parlant amb la part demandant, i, de l’altra, la certificació oficial no arribava per part del jutjat. Finalment, el desnonament va quedar suspès per ahir, tot i que falta que la resolució fixi una data oberta. Això és justament el que més preocupa la PAH del Baix Montseny, l’Ajuntament i els veïns, perquè significaria que la comitiva judicial podria presentar-se en qualsevol moment. Marina Carbonell, membre de la PAH del Baix Montseny, va assenyalar que es tracta d’un cas “especialment cruel”, perquè considera que l’Emilia no ha fet res perquè la desallotgin. “Almenys hem aconseguit aturar per segona vegada que la facin fora de casa seva”, va dir Carbonell.

L’alcalde defensa que ara el que fa falta és oferir una solució “a llarg termini” per a l’Emilia, una solució que es basaria a pactar un lloguer social que sigui assumible per a l’afectada, que, segons va destacar Manresa, cobra una pensió “minsa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia