Societat

Societat

Una trentena d’entitats se sumen a l’acord per a l’Agenda 2030

Una trentena d’organitzacions empresarials, polítiques, culturals i socials han signat l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030, impulsat pel govern, en el qual es comprometen a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i “transformar Catalunya per millorar el món”. Aquest compromís constitueix un “pacte de país” i suposa el tret de sortida de l’Aliança Catalunya 2030, constituïda com a “resposta col·lectiva” per assolir els objectius reconeguts per les Nacions Unides el 2015. “Necessitem implicació de tothom per afrontar els grans reptes del planeta i de la societat. Per a la consecució dels ODS només podem actuar localment, tenim una enorme responsabilitat, la nostra actuació afectarà tot el planeta”, va indicar el president de la Generalitat, Quim Torra, en la signatura de l’acord. “Amb aquesta signatura espero que estiguem posant els fonaments d’un món millor i que en gaudeixin les generacions que vindran”, hi va afegir.

L’Agenda 2030 està inspirada en cinc idees fonamentals. La “urgència” per assolir els ODS i fer front als reptes que amenacen el desenvolupament sostenible del planeta, el “potencial transformador” dels objectius davant els models actuals, el seu caràcter “global i universal” i la “naturalesa indivisible” i, finalment, “l’equilibri” entre les dimensions econòmica, social, ambiental i cultural del desenvolupament sostenible. Entre les entitats signants ahir hi havia els sindicats CCOO i UGT, la patronal Foment del Treball, el Cercle d’Economia, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i també la Taula del Tercer Sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia