Salut

Permeten la sortida de 130 clients en quarantena en un hotel de Tenerife

Tots els clients de l’hotel del sud de Tenerife, en què es van allotjar 4 contagiats pel coronavirus, no tenen símptomes i 130 d’ells podran abandonar l’establiment

El portaveu de Govern canari, Julio Pérez, ha explicat aquest dijous en roda de premsa que s’estudia amb els consolats que els clients que seguiran a l’hotel puguin ser traslladats als seus països d’origen. Com que no presenten símptomes, tots els clients podrien anar-se’n a casa però cal garantir que siguin sotmesos a un seguiment actiu en els seus països d’origen.

La consellera de Sanitat, Teresa Cruz, ha explicat que avui s’ha signat una ordre amb mesures “individualitzades” per permetre la sortida d’aquest grup de 130 clients, d’onze nacionalitats diferents i que van entrar a l’hotel d’Adeje després del 24 de febrer, quan les quatre persones allotjades que van donar positiu en el coronavirus ja estaven fora de l’establiment i per tant, no hi va haver cap classe de contacte. A més a l’ordre signada per Sanitat, i que s’ha remès al jutjat, s’autoritza als treballadors de l’hotel a entrar i sortir de l’establiment amb el compromís de mantenir les mesures de prevenció necessàries.

En el cas de la dona ingressada a l’Hospital de la Gomera després de donar ahir positiu al tornar d’un viatge a Itàlia, el cap de Servei d’Epidemiologia i Prevenció de la Direcció General de Salut Pública, Domingo Núñez, ha precisat que s’ha evitat el règim de visites al centre on treballa l’afectada, una residència de gent gran. Així mateix s’han pres mostres al centre i s’ha localitzat a les persones que han estat en contacte amb l’afectada, i s’espera tenir els resultats al llarg d’aquesta jornada.

La consellera de Sanitat ha subratllat que les Canàries va ser la primera comunitat autònoma en detectar un cas positiu de coronavirus i ha demostrat que el seu sistema sanitari sap detectar precoçment l’afecció i l’arxipèlag és un lloc segur per visitar. Cruz ha subratllat que per ara tots els casos de coronavirus registrats a les illes són importats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia