Societat

Horts urbans per recuperar els jardins de Sant Narcís

L’Ajuntament de Girona designa aquest barri per a un projecte basat en l’ús del paisatge urbà per produir aliments

Sant Narcís treballarà en comunitat per recuperar els jardins públics descuidats

L’Ajuntament de Girona proposa al barri de Sant Narcís una iniciativa d’horta-jardí, que consistirà en la creació d’horts urbans per salvar els jardins que han quedat descuidats. L’objectiu principal és millorar els jardins públics del barri i recuperar l’imatge de “ciutat jardí” que Sant Narcís tenia fa 80 anys, explica la presidenta de l’associació de veïns de Sant Narcís, Carme Castel. La iniciativa, l’ha posat en marxa un grup motor format per les associacions del barri La Volta, el Col·lectiu de Dones de Sant Narcís, l’associació de veïns, l’Olidemosketa i els Iaioflautes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, i de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), que forma part del projecte europeu EdiciNet, basat en l’ús dels paisatges urbans per produir aliments.

El projecte valora tres eixos transversals per aconseguir un barri sostenible: l’eix mediambiental, basat en la rehabilitació dels espais públics i crear espais verds i productius; l’eix econòmic, basat en potenciar el turisme i el comerç local, i la dimensió social, basada en treballar per tenir un barri amb vida, amable i on tothom tingui una responsabilitat comuna, va explicar un tècnic de l’Ajuntament en la presentació que es va fer dimecres. Es volen transmetre valors de comunitat, participació i coaprenentatge.

La inquietud principal del projecte són les conductes incíviques, com ara el maltractament de les plantes per part de veïns i gent de fora del barri. “Volem fer dels reptes una oportunitat”, va comentar la directora del centre cívic de Sant Narcís, Peivi Garriga, que creu que “és una ocasió idònia per crear consciència social i donar valor a la via pública”.

LA FRASE

Cuidarem el projecte durant tot el procés encara sabent les coses dolentes que poden passar
Peivi Garriga
Directora del centre cívic de sant narcís

Calendari del projecte d’horta-jardí

El projecte es va presentar dimecres als veïns i veïnes per crear el principal grup d’acció. Per formar-ne part, cal assistir a la primera trobada el dia 11 de març. Els mesos de març i abril s’organitzaran tallers d’aprenentatge i xerrades sobre altres projectes similars. De l’abril al juny, el grup d’acció haurà de dissenyar, construir i instal·lar el projecte, i al juny es farà la inauguració. Pel Temps de Flors es farà una presentació de l’horta-jardí conjuntament al projecte que el barri té preparat per a la jornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar