Societat

Votació per decidir el nom de la futura passera entre el Carme i Montilivi a Girona

La Plataforma de Veïns del Pont Carme-Montilivi insisteix a l’Ajuntament que s’iniciï la construcció

Els veïns estan fent les seves propostes de nom per al pont

La Plataforma de Veïns del Pont Carme-Montilivi de Girona se segueix mobilitzant per reclamar a l’Ajuntament de la ciutat la construcció d’una passera sobre el riu Onyar per a vianants i bicicletes. Els veïns reivindiquen que els dos barris estan separats per pocs metres en línia recta, de banda a banda del riu, però, en canvi, han de caminar gairebé un quilòmetre per anar d’un lloc a l’altre, creuant una passarel·la de ciment situada a la llera del riu i inaccessible per a molts ciutadans.

L’Ajuntament de Girona va anunciar, el gener passat, que l’alcaldessa havia signat un decret per estudiar-ne la viabilitat i, després, redactar el projecte. El portaveu de la plataforma, Sergi Arribas, explica que, des de llavors, però, no han “vist cap avenç en el projecte”. De fet, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Lluís Martí, va dir, en el ple fa dos mesos, que “com aquest, hi ha altres projectes” i que “els calendaris urbanístics són complexos” i que es farà quan es pugui. Veient la situació, la plataforma a favor de la passera ha reactivat la mobilització per pressionar el govern municipal.

La nova acció, que ja està en marxa, té com a objectiu posar nom al futur pont, que hauria de fer-se a l’alçada del número 54 del carrer del Carme. De moment, fins ahir es va estar recollint propostes de noms a través de la pàgina web de la plataforma i també en tres comerços del barri del Carme-Vista Alegre (a la carnisseria Pep, a la fleca Aliu i al restaurant La Llosa). Una comissió n’escollirà ara els més originals i, dissabte que ve, es farà una votació popular entre els triats. La proposta que en surti guanyadora serà presentada a la comissió del nomenclàtor de Girona perquè la tramiti com a nom de la futura passera.

El gener de l’any passat, ja van fer una xocolatada festiva i reivindicativa, així com un mural al lateral del terreny, on es pot veure dibuixat el futur pont. D’altra banda, per Temps de Flors, van fer un muntatge al forat on hi hauria d’anar la passera amb el lema “És temps de ponts”. La mostra floral recreava el pont virtual sobre l’Onyar, i aquest any, el propòsit de la plataforma és tornar-ho a fer.

LA DATA

14.03.20
Se celebrarà la votació popular
per decidir el nom del pont Carme-Montilivi que passarà per sobre l’Onyar.

LA FRASE

Des del gener del 2019, quan es va firmar el decret, que no hem vist cap avenç en el projecte
Sergi Arribas
Portaveu de la plataforma de veïns pel pont carme-montilivi


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia