Societat

La franja d’hora punta del segon dia feiner de l’estat d’alarma finalitza sense aglomeracions al metro

El conseller de Territori, Damià Calvet, insisteix en la necessitat d’anar “cap a un escenari de confinament”

La franja de l’hora punta de matí el segon dia laboral d’estat d’alarma ha finalitzat sense aglomeracions al metro a diferència de la jornada d’ahir, quan els viatgers que anaven a la feina van avançar el seu trajecte i entre sis i set del matí es van produir acumulacions de gent a les línies 1 i 5. TMB ha destacat que “amb l’esforç de tothom” el passatge ha baixat un 73% fins a les vuit del matí mentre que ahir a la mateixa hora ho havia fet en un 65%, mentre que a la franja fins a les set el descens d’aquest dilluns va ser del 51% i avui del 56%. Per la seva banda, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha insistit a Barcelona FM en la necessitat d’anar “cap a un escenari de confinament” per evitar més contagis de coronavirus.

Calvet ha celebrat que aquest dimarts no s’hagin repetit les mateixes escenes d’ahir al metro, amb aglomeracions al metro. “Són contraposades al què volem aconseguir”, ha admès en declaracions a Barcelona FM aquest matí. En aquest sentit, ha recordat la resolució que va signar aquest dilluns establint una reducció d’entrar el 33% i el 67% de l’oferta de transport públic a Catalunya d’avui fins dijous. A més, els operadors aconsellen no viatjar si no és per raons inajornables.

El conseller també ha considerat “imprescindible”, com ja va fer divendres passat el president de la Generalitat, Quim Torra, de tancar els ports i els aeroports, tot i que ja operen amb serveis restringits.

Calvet també ha reiterat que només es puguin moure treballadors de serveis bàsics i estratègics –com els vinculats als sectors de l’alimentació i farmacèutics però també d’altres com els de la gestió de l’aigua o residus- i ha explicat que el Govern té a punt un decret sobre confinament domiciliari però que ha de ser autoritzat per l’executiu espanyol. “Només en un escenari de restricció de la mobilitat serem capaços de fer front al moment d’emergència que estem vivint”, ha subratllat.

La demanda cau un 80% a Renfe

Pel que fa a Rodalies, fonts de Renfe han explicat que s’ha produït una reducció dràstica de la demanda i els trens viatjaven pràcticament buits. Concretament, durant el matí s’ha registrat una reducció de la demanda del 80% mantenint un 100% del servei, fet que permet a l’operadora respectar el 33% d’ocupació màxima ordenat per les autoritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA