Societat

Atrapats en un vaixell que no deixen atracar

Seixanta catalans i cent espanyols d’un creuer no saben si podran baixar a Marsella

Un grup de 60 catalans i 100 espanyols que, juntament amb desenes de passatgers més d’altres nacionalitat estan a bord del creuer Costa Pacífica, de la companyia Costa Cruceros, que fa la ruta Buenos Aires - Barcelona, no tenen permís per atracar a Barcelona com estava previst que fessin aquest dissabte i, segons han denunciat, el vaixell l’estan desviant cap a Marsella, on tampoc és segur que els deixin atracar.

“Estem tots bé i no hi ha declarat cap cas de coronavirus al vaixell, segons ens ha confirmat el comandant, però estem molt preocupats perquè el vet dura catorze dies i es pot prorrogar catorze dies més i no sabem on anirem a parar”, denunciava un dels viatgers, Carles Dunjó, veí de Badalona que és a bord del vaixell amb el seu germà i les seves esposes.

El vaixell Costa Pacífica va sortir de Buenos Aires el dia 3 de març; ahir, dia 17, havia de ser a Lanzarote; dijous, dia 19, a Màlaga, i el 21 havia d’arribar a Barcelona, però, segons els passatgers, “ens han comunicat que no tenim permís per desembarcar a cap port espanyol”. Segons Dunjó, el comandant els va dir que es desviarien a Marsella per desembarcar i que des d’allà els repatriarien a Barcelona, “però aquest matí [per ahir] ens han dit que potser França tampoc ens deixarà atracar”. Per aquest motiu els passatgers del Costa Pacífica demanen la mediació del govern espanyol perquè els passatgers catalans i espanyols puguin desembarcar o a Barcelona o a Marsella.

El govern espanyol en principi ha decretat que cap vaixell de creuer procedent de qualsevol punt del món no podrà atracar als ports de l’Estat fins al 26 de març com a mínim. Les diferents companyies de creuers ja estan suspenent tots els seus viatges ja que cada cop més països els tanquen els ports.

Els hotels podrien fer d’hospitals

Els hotels de mica en mica van tancant i les autoritats sanitàries estudien si algun, els que estan més a prop dels centres hospitalaris, es podrien fer servir per atendre malalts del coronavirus. Segons deia ahir el diari econòmic Expansión, la cadena d’hotels Catalonia posarà part dels establiments que té a Barcelona a disposició de les autoritats sanitàries. El mateix faran les cadenes Room Mate, B&B i Palladium. Ahir la Fundació Arrels va advertir que la situació d’alarma està dificultant “encara més” la situació de les persones que viuen al carrer, més d’un miler a la ciutat de Barcelona, i ha demanat que s’habilitin hotels per albergar-les mentre duri l’epidèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera