Societat

Torra reporta al cos consular de Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, va enviar una carta al cos consular de Barcelona per explicar que ha demanat a Pedro Sánchez el confinament de Catalunya per la crisi del coronavirus. Torra hi afirma que el govern ha estat “des de bon principi al capdavant” de les mesures per lluitar contra la infecció.

Transport públic sense aglomeracions a cap hora

El transport públic va circular ahir sense aglomeracions com les que hi va haver el dia abans a primera hora del matí a l’L1 i l’L5 del metro. El reforçament d’aquestes línies i la reducció del servei a la resta del metro, FGC i tramvies va permetre viatjar amb la separació suficient entre passatgers. En el cas de Renfe, en les línies de rodalies es manté el 100% del servei perquè l’ocupació dels vagons no superi un terç de la seva capacitat. Els serveis d’alta velocitat, llarga distància i Avant es redueixen al 50% i només es vendrà un terç de cada tren i desapareix el tren Avant entre Barcelona i Tortosa, que tenia una ocupació gairebé nul·la.

Denúncies per no haver complert el confinament

Els Mossos van informar que han identificat 1.051 persones i han aixecat acta a 141 per haver incomplert l’estat d’alarma pel coronavirus, des de divendres passat, quan va decretar-se. També han aixecat set actes a establiments i n’han tancat 12. La direcció general d’Administració de la Seguretat és la que decidirà si sanciona amb multes de 300 a 600 euros les desobediències. A més, els Mossos van detenir ahir dos homes que intentaven robar en una casa de Sant Cugat del Vallès, fent-se passar per sanitaris. El cap dels Mossos va anunciar més material de protecció per als agents després de les queixes del sindicats.

La Diputació cedeix 40 llits al recinte Mundet

La Diputació de Barcelona ha ofert a la conselleria de Salut 40 llits al recinte Mundet de Barcelona per fer front a la crisi del coronavirus. Es tracta d’habitacions del centre Respir que la Diputació gestiona i que estan destinades a acollir de manera temporal persones amb dependència d’una família cuidadora. La presidenta de la Diputació, Núria Marín, va explicar que l’oferiment se suma a tot el conjunt d’accions que està impulsant l’administració supramunicipal per contenir, en la mesura del possible, la propagació del virus i pal·liar els efectes de la pandèmia, i es va posar al costat dels municipis més petits.

Prorroguen un any els DNI que caduquin

El Consell de Ministres va acordar ahir prorrogar durant un any, fins al 13 de març del 2021, la validesa dels documents d’identitat (DNI) que caduquin des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, dissabte passat, 14 de març del 2020, i que en les circumstàncies actuals no es poden renovar. La mesura es recull en el reial decret llei de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la Covid-19. També s’indica que la pròrroga de la validesa del DNI permetrà que puguin renovar-se, conforme al procediment actual, els certificats reconeguts al mateix decret i en la mateixa data.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia