Societat

Poliesportiu per als sensesostre

Badalona convertirà una instal·lació esportiva al barri de Casagemes en un equipament amb 80 llits per a les persones que dormen al carrer

La mesura estarà operativa mentre duri l’emergència

La crisi sanitària del coronavirus ha fet que l’Ajuntament de Badalona hagi decidit ampliar l’espai destinat a acollir persones sense sostre i que ho faci a través d’una instal·lació que aquests dies s’ha quedat sense ús. Per donar resposta a la necessitat de confinament de les persones que no tenen llar, el consistori està enllestint l’adequació del poliesportiu municipal de Casagemes, on està previst que s’habilitin 80 llits per fer front a la situació d’emergència. D’aquesta manera es vol evitar també la propagació del virus. “Davant d’una crisi com aquesta hem de protegir les persones més vulnerables”, assegura la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Socials, Aïda Llauradó. Amb l’entrada en funcionament d’aquest equipament com a espai de residència de persones sense sostre, que es preveu que pugui estar a punt a final de la setmana, s’amplia l’espai que fins ara tenia la ciutat per a aquestes persones.

A hores d’ara, en el marc de l’operació hivern, a Badalona hi ha 25 places disponibles perquè els sensesostre no hagin de passar les nits més fredes al ras. Quan el poliesportiu de Casagemes estigui a punt, els 25 llits situats en un equipament del barri de la Salut es destinaran a espais per fer possible el confinament “segons les necessitats que vagi ocasionant la crisi del coronavirus”, explica la responsable municipal de Serveis Socials, que manté que l’objectiu és que tothom que necessiti un espai per dormir “hi tingui cabuda durant tot el temps que sigui necessari”. Aïda Llauradó assegura que la mesura d’incrementar el nombre de llits es du a terme amb l’objectiu d’“assegurar que cap persona quedi desatesa durant aquesta crisi sanitària”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona va fer ahir una crida a tots els negocis i particulars de la ciutat que tinguin material sanitari com ara mascaretes, bates i guants perquè el donin de manera voluntària per repartir-lo als centres sanitaris que ho necessitin per fer front a la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Els efectius de Protecció Civil seran els encarregats de gestionar les donacions, recollir el material i fer-lo arribar a Badalona Serveis Assistencials, que l’emmagatzemarà i després el distribuirà als centres sanitaris de la ciutat que el necessitin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia