Societat

Catalunya registra 501 nous positius i suma 191 morts

El Departament de Salut va informar que en les darreres hores s’han confirmat 501 positius nous de coronavirus a Catalunya, xifra que eleva a 4.704 el total d’afectats, dels quals 610 són professionals sanitaris. Les morts sumen 191 persones, 70 noves ahir. Els hospitals atenen més de 449 persones en estat greu en unitats de crítics, mentre que el nombre d’altes és de 644. La consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa d’ahir, va demanar que tothom faci cas del confinament, tot assegurant que als hospitals “també hi ha persones que tenien bon estat i d’entre els 20 i 50 anys” , ara afectades per la Covid-19.

Més d’un centenar d’ancians en centres, infectats

Almenys 104 ancians que viuen en residències a Catalunya han estat diagnosticats per coronavirus, segons va informar ahir el Departament de Treball, Afers Socials i Família. A Catalunya hi ha 64.093 persones grans en residències, la majoria privades o concertades, i en 114 dels centres hi ha infectats.

Uns 180 llits d’un hospital privat per a Igualada

El Departament de Salut ha habilitat 180 llits de l’Hospital General de Catalunya, centre privat ubicat a Sant Cugat del Vallès (amb 297 llits i 22 d’UCI) per derivar-hi pacients de l’Hospital d’Igualada (Anoia) i reduir la pressió. El portaveu del SEM, Josep Maria Soto, va detallar que ahir ja s’hi van enviar deu pacients.

Els transports públics, tancats a mitjanit

La crida per mantenir el confinament a casa per evitar contagis del coronavirus es va veure efectiva ahir, en uns transports públics gairebé buits d’usuaris. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va detallar que el servei de metro, autobusos i Ferrocarrils de la Generalitat funcionaran fins a mitjanit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia