Societat

Uns 15 pacients lleus ingressen en un hotel de la Gran Via de Barcelona

Són persones que no poden passar la quarantena a casa seva

El Gremi d’Hotelers ofereix a Salut tres establiments amb 200 llits disponibles a la ciutat

Els primers 15 pacients amb coronavirus i símptomes lleus que estaven ingressats a l’hospital Vall Hebron de Barcelona van ser traslladats ahir a la tarda a un cèntric hotel situat a la Gran Via de Barcelona, on romandran aïllats en habitacions fins que hagin superat la quarantena. Segons va informar la consellera de Salut, Alba Vergés, són pacients que no poden passar la quarantena als seus domicilis perquè no tenen un habitatge adequat o conviuen amb persones vulnerables o de risc i que han rebut l’alta hospitalària, tot i que encara continuaran sota vigilància mèdica.

Aquest establiment és un dels tres hotels que ja estan preparats per acollir pacients lleus a Barcelona, i que sumen més de 200 llits disponibles, segons va anunciar el Gremi d’Hotels de Barcelona i la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte del Consorci Sanitari de Barcelona i de Salut, batejat amb el nom Hotel Salut, que permetrà al sistema sanitari disposar d’instal·lacions hoteleres per a pacients lleus de la Covid-19. El personal d’aquests hotels ha rebut formació específica i disposa d’empreses de neteja, bugaderia i càtering acostumades a atendre el sector sanitari, tant públic com privat. El Gremi d’Hotelers de Barcelona va detallar que l’hotel que ja acull pacients lleus és el Cotton House Hotel (que disposa de 83 habitacions), i que l’hotel Catalonia Diagonal Centro (de 84 habitacions) allotja metges que formen part dels equips sanitaris que està fent front a aquesta pandèmia.

D’altra banda, l’hospital de Sant Pau ha començat a habilitar la sala d’espera de la unitat de radiodiagnòstic per la imatge per col·locar 40 llits, dins del seu pla de contingència per ampliar la seva capacitat assistencial davant la previsió d’un augment de casos que necessitaran hospitalització aquesta setmana. Com altres centres, l’hospital de Sant Pau s’està preparant per a una allau de casos greus de coronavirus i ja va habilitar dijous passat una part del seu recinte històric modernista, el mateix que es va omplir durant l’epidèmia de grip del 1918, perquè pugui tornar a fer d’hospital. En concret, es van començar a instal·lar una desena de llits al pavelló modernista on ara hi ha l’Escola Universitària d’Infermeria.

A més a més, l’hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental) està habilitant més zones per col·locar més llits i atendre pacients.

Creen el primer respirador en 3D a Catalunya

L’aliança entre el Consorci de la Zona Franca, HP, Leitat (Tecnio) i Seat, juntament amb CatSalut, a través del Consorci Sanitari de Terrassa i l’hospital Parc Taulí de Sabadell, han aconseguit desenvolupar el primer respirador de campanya en 3D, industrialitzable i preparat per donar suport als hospitals.

Un centenar de morts tenen menys de 70 anys

El govern espanyol va informar ahir per primer cop sobre les franges d’edat dels afectats per la Covid-19. Hi precisa que, de les 805 persones mortes analitzades, un centenar tenen menys de 70 anys: 1 cas entre 10 i 19 anys; 4, entre 20 i 29; 3, entre 30 i 39; 9, de 40 a 49 anys; 20, de 50 a 59 anys, i 63, de 60 a 69.

Igualada encara espera les 4.000 mascaretes

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va tornar a reclamar ahir les 4.000 mascaretes que va denunciar que havien comissat des de Madrid. També va demanar a les conselleries de Salut i Acció Social un pla de contingència per a les quatre residències de la conca d’Òdena que tenen 480 usuaris de risc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona