Salut

Les setmanes més dures

Sánchez diu que l’estat d’alarma durarà almenys fins a l’11 d’abril

Intervenció de residències privades i restricció de viatges aeris

La Generalitat controlarà les distàncies de seguretat

Confinats 15 dies més.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que el Consell de Ministres aprovarà la pròrroga de 15 dies més de l’estat d’alarma, que haurà de tenir el vistiplau del Congrés dels Diputats. Les mesures que s’inclouen al decret s’allargaran fins a l’11 d’abril i Sánchez ho va justificar dient que en les pròximes setmanes s’espera que arribi “una onada molt dura”.

Control de les distàncies de seguretat.

A Catalunya, i com va avançar el president Quim Torra, es va publicar al Diari Oficial dela Generalitat (DOGC) la resolució per fer un control més exhaustiu a les empreses perquè als llocs de treball es compleixin les distàncies de seguretat per reduir la propagació del coronavirus SARS-CoV-2. El text especifica que hi ha d’haver un espai d’un metre i mig entre els treballadors, menys en el cas de professionals sanitaris, de serveis socials i dels cossos i forces de seguretat de l’Estat. Torra va dir que es donarà instrucció a la Inspecció de Treball perquè vetlli pel seu compliment.

Ara les residències d’avis privades.

Després de la reunió amb els presidents de les comunitats, el govern espanyol va explicar noves mesures com ara la d’assumir la gestió de les residències d’avis privades, com ja va fer amb la sanitat, per posar-les a disposició de les comunitats autònomes amb l’objectiu de “reduir els nivells de contagi” a les públiques. També dotaran de recursos els ens locals per fomentar el repartiment a domicili d’aliments, productes de primera necessitat i farmacèutics per a les persones grans i evitar que surtin de casa.

Menys vols fora de l’espai de Schengen.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar ahir la restricció durant un mes dels viatges no imprescindibles a l’Estat espanyol des de països no integrants de la Unió Europea i associats a l’espai de Schengen, que s’aplica des d’ahir a la mitjanit. Professionals sanitaris, diplomàtics, transportistes, personal de vol o turistes que vulguin tornar no quedaran afectats per la mesura. Sánchez també va anunciar que l’exèrcit ampliarà accions per via aèria o terrestre per fer el trasllat de material sanitari i de malalts de centres hospitalaris saturats a d’altres amb recursos disponibles, i per repatriar ciutadans amb dificultats per tornar.

Confinaments més severs a Itàlia.

Tot i disminuir la xifra d’infectats respecte al dia interior, i que ja arriba als 46.638, el govern ha endurit les mesures aturant tota l’activitat productiva i els desplaçaments que no siguin per al manteniment de serveis essencials.

La corba d’infectats no s’atura i arriba a 5.925 casos

Les dades facilitades anit pel Departament de Salut confirmen la tendència creixent d’infectats pel coronavirus SARS-CoV-2 que els responsables sanitaris i experts ja tenien previst que es produiria els pròxims dies, com va explicar la consellera Alba Vergés a TV3. En total es van compatibilitzar 1.221 casos positius més arribant a la xifra de 5.925 infectats més. La xifra de morts es redueix respecte a la registrada dissabte i puja i ahir se’n van comptabilitzar 54, fet que situa el total de decessos provocats per la malaltia de la Covid-19 en 245 persones. Una dada positiva és que es van donar d’alta 84 persones i, des de l’inici de la pandèmia de coronavirus, s’han comptabilitzat fins ahir un total de 728 altes hospitalàries.

Pel que fa al brot d’Igualada, Salut va confirmar un total acumulat de 228 positius de coronavirus SARS-CoV-2 des que es va declarar el brot, vuit més que dissabte. Sis persones continuen estant en estat greu i en un dia es van produir quatre morts més, fins arribar al total de 32 persones. També a Catalunya hi ha 1.190 agents de tots els cossos policials confinats, 26 dels quals estan infectats pel coronavirus SARS-CoV-2.

A l’Estat espanyol el Ministeri de Sanitat va confirmar al migdia –sense les noves dades catalanes– que havien perdut la vida 1.720 persones, 394 en les últimes hores, i que hi havia 28.572 contagiats, un total de 3.646 casos positius més. Es tracta d’un increment del 14%, inferior al de dissabte, que va ser del 24%. En tot el territori estatal hi ha 1.785 pacients ingressats a l’UCI, 173 més que dissabte. A Madrid es concentren 9.702 casos i arriba als 1.021 decessos. Arreu de l’Estat també hi ha 3.475 professionals sanitaris infectats, el que significa el 12% del total de positius que s’han pogut diagnosticar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES