Societat

Europa registra més de 180.000 contagis i supera les 10.000 morts

Europa ja supera els 180.000 casos de coronavirus i les 10.000 morts, segons les últimes dades publicades ahir pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, segons la sigla en anglès). Concretament, es registren 182.470 casos positius pel virus i 10.049 defuncions. La majoria de morts s’han produït a Itàlia i l’Estat espanyol, que són els dos estats europeus més afectats per la pandèmia, seguits d’Alemanya, l’Estat francès, el Regne Unit i els Països Baixos.

D’altra banda, la Comissió Europea va advertir ahir de l’augment de l’oferta de “medicines falses” i “cures miraculoses” contra el coronavirus a internet. “El nombre de ciberdelictes ha augmentat a la Unió Europea”, va informar la presidenta de l’executiu comunitari, Ursula von der Leyen, que va destacar que “els delinqüents s’estan aprofitant” de les “preocupacions” de la ciutadania sobre la pandèmia del coronavirus.

“Les nostres pors són la seva oportunitat de negoci”, va declarar la presidenta de la Comissió Europea, que hi va afegir que està treballant amb els governs dels estats membres i les agències europees per “mantenir la gent segura”. En aquest sentit, Von der Leyen va dir a la ciutadania que quan hi hagi una vacuna contra la Covid-19 ho sabrà per “fonts fiables”. “Quan hi hagi una vacuna contra el coronavirus desenvolupada, els vostres governs i les institucions públiques en general ho anunciaran”, va subratllar la cap del govern comunitari, que hi va afegir que estan treballant amb els governs dels estats i les agències per “mantenir els perillosos medicaments falsificats fora de circulació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia