Societat

Córrer, sí, però sense cansar-se

Suspenen una cursa a Olot, però conviden els participants a fer-la per Street View

Han hagut de fer el recorregut resolent proves

No és que no vulguin córrer, tot al contrari. Són atletes del club d’atletisme Terra de Volcans d’Olot i, per definició, els encanta córrer i competir. Ho havien de fer diumenge passat en la cursa d’orientació anual que l’entitat organitza conjuntament amb l’escola Pla de Dalt, l’Associació de Famílies del Centre i Gastant Keks. La salut, l’autoprotecció i la solidaritat han passat al davant i, com tothom, aquest grup d’atletes s’han hagut de quedar a casa. Això, però, no els ha aturat. La cursa s’ha dut a terme de forma virtual a través de Google Street View.

El punt de sortida ha estat a la plaça Clarà, al parc Vell, a la cantonada del carrer de Sant Rafel. El recorregut ha passat per diversos punts del centre de la ciutat, entre d’altres, la plaça Major, la Campdenmàs, la de la Pia Almoina, la de l’Àngel, la Rector Ferrer, i l’arribada ha estat al parc Vell, a través del Firal, el Firal Petit i el carrer de Sant Rafel.

Els participants han seguit el recorregut per Google Street View i han hagut de superar cadascun dels deu paranys que hi han trobat. Així, per exemple, han hagut de descriure els complements d’un maniquí, a la cruïlla del carrer dels Dolors, i un cartell anunciador d’una fira a la plaça Major; comptar el nombre de taules i cadires, al carrer Sant Ignasi, el d’arbres de la plaça Campdenmàs, el de mosques pintades en una façana de la plaça Pia Almoina i el de graons de l’escala de l’església parroquial de Sant Esteve; i per esmentar un exemple més, escriure el poema de Jordi Pujiula, gravat a la barana de la plaça de les Monges, creada per l’artista Quim Domene.

Des de principi d’aquesta setmana, a més, tots els integrants del club d’atletisme Terra de Volcans i també les seves famílies poden participar en un entrenament en directe per Instagram. Ep, tothom des de casa seva. Atletes, sí, però, per damunt de tot, ciutadans responsables i solidaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia