Salut

Es podran treure els avis sans de les residències sense perdre’n la plaça

La mesura excepcional serà voluntària i haurà de tenir el vistiplau del metge

Es pretén “destensar” els centres mentre duri la crisi sanitària

Les famílies que voluntàriament vulguin fer-se càrrec dels seus familiars que estan atesos en residències podran portar-los a casa sense patir per la pèrdua de la plaça i podent retornar al centre un cop acabi la situació d’emergència. Només es permetrà el trasllat a persones en bon estat de salut que tinguin el vistiplau del metge de referència. La mesura respon al neguit de moltes famílies que amb la situació actual tenen restringides les visites i que s’ofereixen a cuidar dels seus atesa la situació de confinament. Les persones que han estat ingressades en un hospital per altres malalties, sense cap relació amb el coronavirus, i que haurien de retornar a la residència, també podran anar a casa sempre que es garanteixi que es podran aïllar als seus domicilis si es posessin malalts, ja que no podrien tornar a la residència fins a la total cura per evitar un possible contagi. Abans de l’autorització es farà un estudi de cada cas.

Fins ahir eren 94 les residències a tot Catalunya amb 310 avis diagnosticats de coronavirus. A Olesa de Montserrat van morir dos residents del centre privat Sant Agustí, que s’afegeixen a les 12 morts registrades a la residència Santa Oliva.

LA FRASE

El material de protecció i els tests arribaran igual als sanitaris que a les residències
Chakir el Homrani
Conseller de treball, afers socials i famílies

LA XIFRA

310
són els avis que viuen en residències de gent gran i que tenen diagnosticada la Covid-19.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia