Salut

Colau i Vergés anuncien la creació d’espais addicionals per atendre malalts a quatre pavellons municipals

La iniciativa Projecte Pavelló Salut oferirà fins a 600 llits addicionals a la ciutat de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona i la conselleria de Salut han donat aquest dijous una mostra d’unitat amb l’anunci de la creació de quatre espais per donar suport als quatre hospitals de referència de la ciutat de Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han comparegut aquest dijous a la tarda per anunciar la creació del Programa Pavelló Salut. Aquesta iniciativa consisteix en la creació de quatre espais addicionals, ubicats en pavellons esportius de propietat municipal, per poder alleugerir la saturació que es preveu a les instal·lacions hospitalàries. D’aquesta manera, els hospitals del Mar, el Clínic, Sant Pau i la Vall d’Hebron, podran disposar de fins a 600 llits addicionals per poder donar assistència sanitària, segons ha explicat la consellera Vergés.

L’alcaldessa de Barcelona també ha agraït la col·laboració del sector hoteler de la ciutat, i ha explicat que hi ha quatre hotels que estan preparats també per acollir malalts, o donar espai de descans per als professionals sanitaris que no puguin tornar als seus habitatges un cop acabada la seva jornada.

Per la seva banda, Vergés ha explicat que aquesta iniciativa és susceptible de ser exportada a altres espais de Catalunya en funció de les necessitats.

Tant l’alcaldessa com la consellera han coincidit en reconèixer l’esforç que estan fent els professionals sanitaris per fer front a aquesta emergència sanitària.

Pel que fa al confinament de la Conca d’Òdena, i a preguntes dels periodistes –que les havien fet arribar prèviament–, Vergés ha explicat que la voluntat de la Generalitat és mantenir el confinament de l’àrea, tot i la negativa manifestada pel govern espanyol, a les peticions adreçades des del Govern per fer més restrictiu encara aquest confinament.

Vergés també ha explicat als periodistes que s’estan comprant respiradors mecànics i que els existents en centres mèdics o universitats també es posaran a disposició del dispositiu sanitari català.

Colau també ha explicat que “ens estem preparant per al pitjor dels escenaris possibles”, i Vergés ha afegit que s’incorporaran llicenciats d’últim curs com a reforç dels professionals que ja estan treballant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES