Salut

La UE ajorna les mesures econòmiques per pal·liar la crisi del coronavirus davant la manca d’acord dels 27

Els estats passen la pilota de nou a l’Eurogrup en una cimera que Itàlia i Espanya han amenaçat de bloquejar

Els líders dels 27 es donen un mínim 15 dies abans de discutir de nou el pla econòmic

La Unió Europea (UE) ajorna les mesures econòmiques per mitigar l’efecte de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) davant la manca d’acord dels líders dels 27.

La cimera per videoconferència dels caps d’estat i de governs de la Unió Europea ha acabat amb un acord de mínims que torna a passar la pilota a l’Eurogrup, que ja prèviament ja havia fet el mateix dilluns rebotant la pilota als líders. Ara, són els titulars d’Economia de l’eurozona els que han de plantejar propostes econòmiques per fer front a la crisi en dues setmanes.

Després de sis hores, la trobada ha acabat amb un acord de mínims, després que Itàlia i Espanya haguessin amenaçat de bloquejar qualsevol acord.

“Les propostes hauran de tenir en compte la naturalesa sense procedents del xoc provocat pel covid-19, que afecta tots els països i la nostra resposta estarà reforçada, si és necessari, amb acció que vagin més enllà d’una manera inclusiva”, apunten les conclusions de la cimera.

Els líders dels 27 es donen, com a mínim, 15 dies abans de discutir de nou el pla econòmic contra el coronavirus davant la impossibilitat d’apropar posicions sobre com finançar la resposta econòmica al covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia