Salut

Barcelona promociona l’esport a casa i convoca una sessió massiva de fitnes als balcons el 12 d’abril

Hi haurà diferents iniciatives gràcies a la col·laboració de Betevé, els centres esportius municipals i altres clubs

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya de promoció de la pràctica esportiva al domicili mentre dura el confinament. Entre les iniciatives plantejades hi ha prevista una sessió massiva de fitness als balcons el 12 d’abril. Sota el lema Barcelona es mou dins de casa l’Institut Barcelona Esports demana la col·laboració de tots els centres esportius, gimnasos, clubs i entitats esportistes per mobilitzar els veïns. Interpel·la especialment els centres esportius municipals, que configuren la xarxa d’equipaments municipals que dona servei a 200.000 abonats. Les accions esportives i de promoció es faran a través de la web Decidim.Barcelona, en col·laboració amb Betevé i amb tots els actors esportius de la ciutat.

Betevé programarà diferents càpsules o miniprogrames de sessions dirigides d’activitat física adreçades a diferents tipologies d’usuaris, ja sigui gent gran, infants o adults. També es farà la convocatòria d’un concurs ciutadà de vídeos curts, de 30 segons de durada màxima, que mostrin com cada família o cada persona es mou fent esport en el seu domicili.

Així mateix, la campanya també inclou una convocatòria a tota la ciutadania perquè faci una sessió de fitnes massiva i simultània. Barcelona organitza cada any durant la Mercè la Festa del Fitnes, on unes 5.000 persones participen en una macro-sessió dirigida. En les darreres edicions s’ha realitzat a l’avinguda Maria Cristina.

La proposta busca que el major nombre de persones, de totes les edats i en qualsevol condició física, surtin al balcó el proper 12 d’abril a les 12 hores per compartir plegades una mateixa sessió de fitnes, d’entre 10 i 15 minuts de duració. Dies abans es posarà a disposició de la gent que hi participi la coreografia a realitzar, elaborada pels equips tècnics dels centres esportius municipals.

Cuidem a qui ens cuida

L’institut ofereix un seguit de propostes perquè els professionals sanitaris es relaxin, desconnectin i es cuidin, com ara l’accés virtual a sessions d’estiraments, relaxació, ioga i condicionament físic de baixa intensitat. A més, s’oferirà un mes d’abonament gratuït als centres esportius municipals quan les instal·lacions esportives tornin a obri les portes.

D’altra banda, l’Institut Barcelona Esports ha decidit el no cobrament de les quotes d’abonament als centres a partir del mes d’abril, i s’estan estudiant altres mesures per al conjunt de les entitats i els clubs esportius barcelonins que també es veuen afectats per aquesta aturada de l’activitat esportiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia