Salut

Empreses catalanes desenvolupen respiradors d’emergència amb el suport científic del Clínic, Can Ruti, Germans Trias i la UB

Les propostes es troben en la fase de simulació i experimentació prèvies a la seva validació com a aparells d’ús mèdic

Empreses catalanes desenvolupen respiradors d’emergència per lluitar contra el coronavirus amb el suport científic dels hospitals Clínic i Germans Trias i Pujol i la Universitat de Barcelona.

El primer dels aparells, fabricat en aquest cas a les instal·lacions de SEAT està en fase de prova i ha comptat amb la supervisió mèdica dels hospitals Clínic i Germans Trias i Pujol i de la Universitat de Barcelona.

Atres empreses (Protofy.xyz, GASN2 i GPAInnova) estan creant i adaptant dispositius que permetin la ventilació dels pacients quan no hi hagi disponibles respiradors convencionals. Les tres propostes es troben en fase de simulació i experimentació. Si passen totes les validacions, un cop tinguin l’autorització de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, es podran començar a produir a escala industrial.

Els projectes són fruit també de les donacions rebudes per part de particulars, empreses i entitats de la societat civil. Compten amb l’impuls del Servei Català de la Salut, que està propiciant la incorporació d’empreses i dóna suport als centres per trobar aquest tipus de solucions. Aquells projectes que siguin aprovats, s’estendran al conjunt del sistema tan aviat com sigui possible i atenent a criteris tècnics i de capacitat productiva.

Els prototips ja estan passant les proves de validació amb simuladors, realitzades a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, al Campus Clínic, sota la supervisió del doctor Josep M. Nicolás, especialista en medicina intensiva del Clínic i professor de la UB, el doctor Ramón Farré, catedràtic de Fisiologia de la UB i cap del grup Biofísica respiratòria i bioenginyeria de l’IDIBAPS, i el doctor Manel Puig, de l’Institut de Recerca i Hospital Germans Trias i Pujol. Els models ara es troben en fase de validació en animals, proves que es realitzen al Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge (CMCiB) de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), i es faran durant els pròxims dies proves controlades amb pacients, sota les autoritzacions pertinents dels comitès ètics corresponents.

Un cop els prototips hagin passat totes les validacions, hauran de ser aprovats per l’Agència Espanyola del Medicament, moment en el qual es podran començar a produir i distribuir a tot l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona