Societat

Reclamen un espai per a la gent gran sense sostre que no dorm a Palau II

Som Sostre i Guanyem afirmen que hi ha una vintena de persones així

Som Sostre ha alertat de la situació d’una vintena de persones que continuen al carrer a la ciutat de Girona, bona part d’edat avançada, després de l’obertura divendres del pavelló de Palau II per als sensellar –que afirmen que ja és ple– i per als quals es demana un espai alternatiu. Guanyem es va sumar ahir a la petició, i va proposar que sigui en una escola.

Cristian Lienlaf, president i fundador de Som Sostre, veu bé la idea d’una escola, sempre que sigui propera al centre, tot i que ells havien pensat també en el menjador social del Mercadal. “El que volem és un espai exclusiu per a la gent gran que viu al carrer, que tingui lavabo, dutxa, que s’hi pugui rentar la roba i, si pot ser, habilitar-hi un espai per dormir”, assenyala Lienlaf, que considera que l’obertura de Palau ha estat un “gran pas” però que encara hi ha gent desatesa. Així, explica que el nombre de gent a qui fan acompanyament ha baixat de 40 a 20 i que una petita part d’aquests vint que continuen al carrer van provar d’anar a Palau i no van poder, però que la majoria no hi volen anar. “Gairebé la meitat tenen més de 60 anys i per seguretat no es volen confinar amb 80 persones més, a més són gent gran que necessita tranquil·litat i no conviure amb gent energètica.”

Lienlaf, de fet, ofereix que si cal sigui Som Sostre la que gestioni aquest nou espai, només necessiten tenir un local en condicions.

La regidora de Guanyem Dolors Serra també destaca que, pel que els han informat diversos educadors socials, “hi ha persones d’alta vulnerabilitat que no han estat acceptades a Palau II i la concentració de gent no és ideal per a elles ni per a les treballadores socials. Guanyem considera que les escoles són una bona opció perquè permetrien compartimentar els usuaris en grups més petits.

Resposta del consistori

La regidora de Drets Socials, Núria Pi, admet que ahir ja estaven plenes les 80 places inicials del pavelló de Palau II, però destaca que hi ha la possibilitat d’anar-les ampliant fins a 100 i que també estan disposats a obrir un lloc només per a manutenció i higiene, sense espai per dormir-hi, si “es detectés un grup important que ho necessita”. Afirma, però, que La Sopa continua obrint cada dia a les 12 per a qui vulgui dutxar-se i menjar i només hi van 4 persones. “Si tenen coneixement de més casos que nosaltres no sabem, sisplau que ens n’informin i ens diguin quins són”, afirma. També destaca que a Palau s’estan “complint totes les garanties, i se’ls dona guants i mascaretes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia