Salut

EPIcubs per als hospitals gironins

És una caixa per poder intubar de manera segura malalts de Covid-19

Una vintena ja s’han repartit a la demarcació

Una caixa, batejada com a EPIcub , feta amb metacrilat transparent, per ajudar a disminuir de forma important el risc de contagi durant la manipulació per via aèria en les intubacions de pacients greus per Covid-19, ha estat un èxit per la seva contribució a protegir els professionals sanitaris de les infeccions respiratòries. Fins ara ja s’han repartit una setantena de caixes, de les quals una vintena s’han entregat a hospitals gironins, com el Josep Trueta (5), Santa Caterina (2), Palamós (2), Campdevànol (2), Olot (2) o les clíniques Bofill (1) i Girona (2). Avui mateix se’n repartiran una vintena més a la demarcació de Barcelona.

Aquest és un projecte solidari que es va iniciar arran de l’interès de Clàudia Limón, anestesista de l’hospital de Blanes, per fabricar un disseny del metge Raúl Mendoza-Ayala, un pneumòleg amic seu de l’Aurora Health Care (Wisconsin), als Estats Units. Ara, i amb la producció en ple rendiment, es veuen els fruits d’un treball col·lectiu que ha ajuntat professionals del sector de la construcció, impressió, industrials i personal sanitari per aconseguir, en molt poc temps, un disseny innovador que se sustenta en el treball col·lectiu.

Tot i això, Yaiza Hernàndez, pediatra a la zona del Maresme i la Selva i coordinadora del projecte, expressa que altres empreses no han tingut gens de vergonya a l’hora d’apropiar-se del disseny, que neix amb una clara vocació solidària i desinteressada, i posar-lo a la venda: “És una vergonya perquè a més no s’han ni molestat a posar fotografies seves.”

L’EPIcup, destaca, ha estat una iniciativa que s’ha fet amb vocació de servei, solidària, que, a més, ha anat evolucionat i perfeccionant-se, com ara amb el nou disseny, pensat per ser més efectiu en cas d’una traqueotomia.

Un projecte virtuós que, i segons Jonatan Martínez, els fa encara ser més receptius, més compromesos, en un moment clau, com és la batalla contra la propagació de la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt