Salut

Entitats de pau i drets humans reclamen a l’Estat que “abandoni la deriva militarista” en la crisi de la Covid-19

Lafede.cat critica “l’ús de llenguatge bèl·lic” i el pressupost en despesa militar es destini a polítiques socials

Entitats de pau, drets human i cooperació agrupades a Lafede.cat han reclamat al govern espanyol que “abandoni la deriva militarista” en la gestió de la covid-19. En un comunicat, critiquen “l’ús del llenguatge bèl·lic” i la presència de l’exèrcit “l’abordatge de les mesures per gestionar la crisi sanitària actual”. Les entitats exigeixen que les funcions d’ordre públic les duguin a terme les autoritats civils i no l’exèrcit, “i que es facin sense recórrer a l’amenaça i el control massiu de la població”. A més, volen que el pressupost destinat a despesa militar es destini a polítiques socials.

Les entitats reclamen que la crisi actual s’abordi “des d’una perspectiva de seguretat humana i de justícia global”. En aquest sentit, aposten perquè les administracions adoptin un enfocament de seguretat humana “des del diàleg i la cultura de pau, de democràcia i el benestar comú per abordar aquesta crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia