Societat

Arriben 1,7 milions de mascaretes a Catalunya per repartir als treballadors que vagin en transport públic

El govern espanyol informa que la distribució es farà durant el dimarts i el dimecres coordinada entre el ministeri de l’Interior i Protecció Civil

Aquest cap de setmana han arribat 1.714.000 mascaretes a Catalunya que es repartiran entre tots els treballadors que, passada la Setmana Santa, hagin de reprendre les seves activitats laborals i es desplacin en transport públic.

Aquesta mesura impulsada pel govern espanyol respon a l’aixecament del confinament total i a la tornada a la feina de molts treballadors que faran servir mitjans de transport amb molta gent i on és complicat mantenir les distàncies de seguretat.

Amb l’equipament que es repartirà es pretén minimitzar el risc de contagi. La distribució començarà el dimarts i s’estendrà també a dimecres i està coordinada pel ministeri de l’Interior i Protecció Civil.

Les mascaretes han arribat a Catalunya aquest cap de setmana i s’han lliurat als subdelegats del govern. Per demarcacions, a Barcelona s’han donat 1.264.000 unitats, al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre han estat 180.000, a les Comarques Gironines es repartiran 172.000 mascaretes i a Ponent i Pirineus seran 98.000. Formen part d’un enviament de 10 milions de mascaretes arreu de l’Estat.

El repartiment als diversos mitjans de transport públic de les comunitats el faran efectius i voluntaris del Sistema Nacional de Protecció Civil amb la participació de les forces i cossos de seguretat.

A més, segons ha informat el govern espanyol a partir de dimarts també es reforçarà la presència d’agents de forces i cossos de seguretat a estacions de Rodalies i de metro i a nodes de transport per fer les comprovacions pertinents i garantir que només es fan els moviments permesos pel decret d’estat d’alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA