Salut

El transport públic amplia freqüències a partir de dimarts per garantir la distància de seguretat

L’oferta serà d’entre el 40% i el 65% del servei d’un dia feiner, arribant al 70% en moments puntuals

A partir d’aquest dimarts hi haurà més oferta de transport públic i també una franja horària més ampla pel que fa a les hores punta. El Departament de Territori i Sostenibilitat, d’acord amb els operadors, ha pres aquesta decisió davant l’aixecament del confinament total a partir d’aquest dimarts, que fa preveure un augment de la demanda. El servei es readapta ara amb una major oferta pel tal de garantir al màxim la distància de seguretat entre usuaris. En l’àmbit de Barcelona, l’oferta serà d’entre el 40% i el 65% d’un dia feiner, arribant al 70% en hora punta a les línies més concorregudes, mentre que les dues darreres setmanes de confinament total l’oferta s’havia reduït fins a un valor d’entre el 33 i el 50% d’un dia feiner.

El servei serà, de mitjana, d’un 60% en el cas del metro, un 40% a Ferrocarrils i un 50% a Renfe. En hores punta, però, el servei es reforçarà per arribar a un 70% al metro, un 60% a FGC i un 65% del servei a Rodalies.

D’altra banda, amb la voluntat d’evitar al màxim les aglomeracions, s’ha decidit ampliar també les hores punta en funció del comportament observat en els usuaris les últimes setmanes. Al matí serà de sis a nou Metro i FGC i de dos quarts de set a dos quarts de deu a Rodalies. També s’ha establert una franja d’hora punta al metro, d’una a tres del migdia

Pel que fa a l’àmbit territorial no adscrit a l’ATM de Barcelona, l’oferta de transport públic interurbà –ferroviari i per carretera– incrementarà la seva oferta fins al 60%. En les últimes setmanes, l’oferta s’ha anat adaptant a les necessitats de cada moment, fins assolir una oferta que en la majoria dels casos no ha superat el 50%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia