Salut

TERÀPIES. Epidemiologia i prevenció

Institut Universitari per a la Recerca a l’Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (Idiap Jordi Gol)

Projecte: Prepare (Platform for European Preparedness Against (Re-emerging Epidemics).

Descripció: Diversos investigadors de l’Idiap participen en tasques de la plataforma europea Prepare. El consorci s’activa davant emergències. En aquest moment la plataforma està activada a nivell 3, el màxim nivell de resposta. Treballa connectant recerca clínica amb xarxes assistencials primàries i hospitalàries. Té finançament de la UE (2014-2021) i està coordinat per la Universitat d’Anvers.

Impacte esperat: Preparar xarxes de primària i hospitalàries per, en cas de pandèmia a Europa, poder reaccionar ràpidament en l’àmbit de la recerca (estudis observacionals / assajos clínics.

Projecte: Caracterització i predicció de complicacions davant la pandèmia Covid-19.

Investigadors: Bonaventura Bolibar i Talita Duarte-Salles

Descripció: Desenvolupament de models predictius de complicacions en pacients amb Covid-19. Els models predictius de casos greus d’infecció vírica permetran classificar els pacients amb Covid-19 per gestionar-los adequadament, avaluant la necessitat que el malalt vagi a l’hospital o es quedi a casa i les condicions necessàries per al seu tractament.

Impacte esperat: Predicció de complicacions i suport a la descongestió del sistema sanitari.

Projecte: Infecció per SARS-CoV-2 a professionals sanitaris: característiques poblacionals i de resposta serològica i immunitària associada al fenotip de progressió.

Investigadors: Pere Torán i Concepció Violan.

Descripció: Estudi de la resposta immunitària en professionals sanitaris infectats per SARS-CoV-2 per poder entendre la infecció en una àrea determinada, identificar individus amb una bona resposta immunològica i estudiar la immunitat adquirida en el període d’un any.

Impacte esperat: Contribuir a l’optimització de la gestió dels recursos humans amb criteris sòlids per a la seguretat dels professionals i pacients, reforçant així el sistema sanitari per afrontar la pandèmia i les noves onades de malaltia previstes.

La Fundació Institut Universitari per a la Recerca a l’Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IdiapJGol) és un centre de l’Institut Català de la Salut adscrit a la UAB com a institut universitari de recerca en atenció primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.