Salut

TERÀPIES. Epidemiologia i prevenció

Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell)

Projecte: Dinàmica del perfil d’expressions gèniques i identificació de pacients d’alt risc de Covid-19 greu

Investigador: Jordi Carratalà.

Descripció: El projecte vol determinar el perfil genètic dels pacients hospitalitzats per Covid-19 per caracteritzar el subgrup que desenvolupa la síndrome de dificultat respiratòria aguda (SDRA) i establir unes pautes que puguin discriminar el grup de pacients que desenvoluparà la SDRA. Amb la col·laboració de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM).

Impacte esperat: Ajudar a la identificació de pacients amb alt risc de desenvolupar SDRA, la qual cosa serà un punt clau per al desenvolupament de teràpies innovadores, estratègies preventives i biomarcadors, i per al disseny d’eines capaces de detectar el risc i el pronòstic del pacient.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) és un centre CERCA participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans (gestionats per l’Institut Català de la Salut), l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona, l’Institut Català d’Oncologia i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.