Societat

SATSE reclama que les baixes laborals dels sanitaris es gestionin directament com a accident laboral

El sindicat d’infermeria adreça una carta al ministre Escrivá

El Sindicat d’Infermeria, SATSE, ha reclamat al ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Jose Luis Escrivá, que les baixes laborals dels professionals sanitaris contagiats o en situació d’aïllament pel Covid-19 siguin gestionades directament com a accident laboral, per evitar que possibles problemes en la tramitació administrativa perjudiquin els treballadors afectats.

En una carta dirigida a Escrivá, també reclama que es modifiqui la normativa perquè el virus sigui classificat en el grup 4 del catàleg de malalties professionals, que agrupa agents biològics que causen una malaltia greu i que suposen un seriós perill per als treballadors, sense que existeixi profilaxi o tractament eficaç.

El president de SATSE, Manuel Cascos, recorda que el govern espanyol ha assimilat a accident de treball el període d’aïllament o contagi provocat pel coronavirus als professionals sanitaris.

La majoria dels comunicats de baixa estan gestionant-se com una malaltia comuna que l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INNS) tramita com a accident de treball de cara a la prestació econòmica d’incapacitat temporal.

El sindicat avisa que aquesta pràctica pot induir a error i que finalment l’INNS tramiti la baixa com a malaltia comuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia