Societat

EDUCACIO

“L’escola concebuda com un aparcament no és la solució”

Sindicats educatius i representants de les famílies es mostren en general d’acord a reobrir les aules al setembre perquè entenen que és més segur. La valoració de les excepcions que ha plantejat el govern estatal, en canvi, susciten diferents opinions i sobretot dubtes pel que fa a la seva aplicació. La possible tornada a classe de determinats grups d’alumnes abans de final de curs –els menors de sis anys si els progenitors treballen fora de casa, els necessitats de reforç i els que acaben cicle– s’hauria de fer amb les garanties de seguretat, defensa la responsable de polítiques educatives de CCOO, Teresa Esperabé, que vol més recursos per atendre l’alumnat amb dificultats. El portaveu del sindicat Ustec-STEs, Ramon Font, alerta que el fet que uns alumnes puguin tornar a classe i d’altres continuar amb l’ensenyament a casa pot provocar una doble jornada en els docents si no es contracta més professorat. L’escola com a solució a la falta de conciliació denota “una escola concebuda com a aparcament, i no és la solució”, diu. El sindicat defensa un permís retribuït per al pare o la mare si no poden conciliar.

Josep Manuel Prats, president de la Fapel –representa les AMPA de l’escola concertada–, reclama que es posi data a les diferents mesures i que es concretin, ja que creu que no es podrà donar cabuda a tothom que demani tornar a les aules. La directora de la Fapac –agrupa les AMPA de la pública–, Lidón Gasull, valora bé l’obertura dels centres, però creu que les mesures “han de ser accessibles per a tot l’alumnat” per evitar desigualtats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia