Societat

SÒNIA GRÀCIA

ALCALDESSA DE FORNELLS DE LA SELVA

“Els bars ocuparan més via pública”

Està orgullosa dels veïns perquè han complert molt bé el confinament i recomana que ara no es relaxin

Ha ajornat fins al juny el pagament de les taxes i obre una línia de subvenció per al comerç

Homenatge a la vellesa en línia.
El 3 de maig s’havia de celebrar a Fornells l’homenatge a la vellesa, en què participen més de 200 persones cada any. L’Ajuntament no vol deixar passar l’acte i està preparant alguna cosa en línia “amb els recursos que puguem tenir”. Igual passa amb la festa major, que se celebra al juliol: “Haurem de parlar amb les tres entitats que la gestionen per veure com es pot celebrar.” “Haurem d’anar dia a dia.” Gràcia assegura que també estan pendents de com es pot celebrar el casal, el campus i com es podrà obrir la piscina municipal.

La primera setmana de confinament ja van saber que a Fornells hi havia cinc casos confirmats de coronavirus. Per això, l’equip de govern va decidir que les persones essencials de l’Ajuntament: el secretari, l’interventor, dos brigades i la mateixa alcaldessa, serien les que estarien físicament a l’ajuntament, “perquè si rebíem i agafàvem la Covid hi hagués més personal per tirar endavant l’Ajuntament”. Gràcia explica que l’Ajuntament obrirà línies de subvenció per als comerços del poble i que ja s’ha parlat amb els propietaris dels bars perquè quan puguin obrir ocupin més via pública i garantir així el 50% de la terrassa.

Com està afectant la situació derivada del coronavirus?
La primera setmana ja vam saber que al poble hi havia cinc casos confirmats. Així que vam decidir enviar tothom a fer teletreball des de casa i que les persones essencials: el secretari, l’interventor, dos brigades i jo mateixa aniríem físicament a l’ajuntament, on fins ara hem estat treballant a porta tancada; així, si rebíem i agafàvem la Covid, hi hagués més personal per tirar endavant l’Ajuntament.
I quines accions han activat?
Des d’activar un grup de voluntariat per ajudar la gent gran però que té familiars a fora, per anar a comprar les coses que necessitessin, malgrat que no s’ha utilitzat gaire, perquè són els mateixos veïns o les botigues que se’n cuiden, fins a comprar el material perquè un grup d’una cinquantena de dones i homes cosissin unes 5.000 mascaretes i gorres quirúrgiques que hem repartit entre els serveis sanitaris (Trueta, Santa Caterina, àrea bàsica de Salt, bombers, conductors d’ambulàncies i clínica Bofill) però també entre la nostra gent, o signar un conveni amb Càritas de Fornells per repartir aliments entre les famílies més necessitades o trucar cada setmana a la gent gran i que viu sola per assegurar-nos que estan bé.
Amb l’inici del desconfinament, han tingut problemes amb els veïns?
No, perquè som un poble de menys de 5.000 habitants i no hi ha freqüències d’horaris. Vull agrair el comportament de la gent de Fornells i els vull animar perquè continuïn així i no es confiïn. Em fa por que ens confiem i que hi hagi un pic. En principi estic molt orgullosa perquè han complert molt bé el confinament.
Han ajornat taxes o han preparat línies d’ajuts?
Els nostres tributs els gestiona Xaloc, i els vam enviar una carta perquè mentre estiguem en estat d’alarma es parin els rebuts. Fins a final de juny no es cobrarà res i els rebuts vindran fraccionats. I estem preparant per aprovar el pressupost del 2020, que encara no teníem aprovat, perquè ens va enganxar el confinament, i hi afegirem unes línies de subvenció per al comerç i ampliarem les bosses d’ajut social que ja teníem per fer front al que pugui venir. A més, ja hem parlat amb els propietaris de bars perquè quan puguin obrir puguin ocupar més via pública, i garantir així el 50% de la terrassa.
Ha comentat que la primera setmana de confinament van saber que tenien positius. Ara com està la situació?
Per sort, molt controlada. Des de Salut ens comenten que hem tingut més de vint casos confirmats i que ara hi ha entre trenta i trenta-cinc persones que poden tenir símptomes però encara no en sabem els resultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia