Societat

Treball destinarà 74,6 milions als centres especials

Obre tres línies d’ajuts per fomentar l’ocupació de persones amb discapacitat i recuperar els llocs de feina

La pandèmia ha obligat a aturar l’activitat a molts centres especials de treball que ocupen persones amb discapacitat. Arran de la crisi sanitària, dels 204 centres que hi ha a Catalunya, 94 s’han vist obligats a presentar un ERTO, amb un total de 5.453 treballadors que han quedat sense feina. Amb l’objectiu de facilitar la recuperació dels llocs de treball ahir el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va anunciar tres línies d’ajuts amb un import de 74,6 milions d’euros. Segons va explicar el conseller, dues de les convocatòries van quedar aturades per l’estat d’alarma i la pandèmia. Es tracta d’una primera de dirigida a subvencionar les unitats de suport per a l’activitat professional (USAP), dotada d’11 milions d’euros i que beneficiarà 1.100 treballadors, monitors i tècnics de suport, i d’una segona, de 54 milions d’euros, destinada a 10.000 treballadors amb discapacitat de fins a 200 centres especials. Les ajudes, en aquest cas, són per al foment de la integració laboral amb persones amb discapacitat igual o superior al 33%. La tercera convocatòria, de 9,3 milions d’euros, són per als serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció laboral al treball ordinari a persones amb discapacitats.

El màxim responsable de Treball també va anunciar ahir que el govern ha esgotat les ajudes de 200 euros per a aquells treballadors més afectats per la crisi.“Mai hi havia hagut una ajuda que arribés a 100.000 unitats familiars que s’esgotés amb tanta rapidesa”, va manifestar Homrani, convençut que serà un suport per a la liquiditat de les famílies que han demostrat tenir un 30% menys d’ingressos al febrer i no haver cobrat entre març i abril més de 2098,3 euros. Pel que fa a les ajudes pels autònoms, s’han resolt 7.786 de les 9.861 sol·licituds presentades i el 90% han estat favorablement. La quantitat per als autònoms s’ha situat en els 889 euros de mitjana, amb un import mínim de 530 euros i un màxim de 2.000.

Càritas atén 3.000 famílies a Barcelona

Els serveis d’emergència social de Càritas Diocesana de Barcelona han atès més de 3.000 llars durant el mes d’abril, el doble que l’any anterior. Les Càritas parroquials estan distribuint aliments en més de 9.500 cases. És per això que el director de l’entitat, Salvador Busquets, alerta de la importància d’activar l’Ingrés mínim vital per donar resposta a totes les persones que s’han quedat sense cap ingrés arran de la crisi sanitària. L’entitat ha hagut de fer compres d’aliments per cobrir tota la demanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia