Societat

opinió

Estratègia militar contra la Covid-19

Ens pot explicar quina estratègia militar ha estat efectiva per lluitar contra la Covid-19?

[Miguel Ángel, et faig arribar l’article d’en Jordi Palou-Loverdos, també objector de consciència, tot i que el vaig conèixer als cursos de doctorat de la Facultat de Dret de la UB. Advocat i màster en mediació, és consultor nacional i internacional en resolució pacífica de conflictes  i director de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. Atentament, Lluís-Ignasi Pastrana Icart].

Senyor Miguel Ángel Villaroya, necessitem decisions raonables sobre l’emergència que ens afecta a totes i a tots. Sorgeixen moltes preguntes... L’operació militar Balmis, desplegada durant l’estat d’alarma, de què ha servit realment a l’hora d’auxiliar la gent gran i el personal de les residències d’avis? Si durant l’estat d’alarma no hi ha suspensió de drets fonamentals, per què donen a entendre que estan actuant militarment com si es tractés d’un estat d’excepció? Vostès són experts en estratègia (etimològicament, conduir els exèrcits)... ens pot explicar quina estratègia militar i quina conducció d’exèrcits ha estat efectiva per lluitar contra l’invisible virus SARS-CoV-2?

Vostè sap millor que ningú què és una guerra i què no és una guerra. Com a cap de l’estat major, vostè ha estat un dels alts representants de l’Estat a l’hora d’adoptar decisions i accions per neutralitzar l’emergència sanitària derivada de la pandèmia (no una guerra!) a Espanya... S’imagina un/a objector de consciència, tècnicament altament qualificat/da (metge, enginyera bioquímica, jutge, etc.), dirigint l’estratègia d’una guerra amb la utilització d’armament, encapçalant una guerra contemporània amb míssils teledirigits, drons armats i altre armament sofisticat? Què hi dirien vostès, els militars?

Ha pogut vostè prendre decisions que posin la vida de les persones al centre davant aquesta emergència. M’entendrà ràpidament... Les 348 unitats del Vehículo de Combate 8x8 Dragón, de les quals van suspendre l’adjudicació per import de 2.083 milions el desembre del 2019, són necessàries i útils, quan han encarregat recentment la seva construcció a la fàbrica d’armes espanyola Santa Bárbara Sistemas, com a filial de l’empresa militar nord-americana General Dynamics? Per què no ha redirigit aquesta quantitat dels nostres impostos a fer que l’Estat adquireixi mascaretes, tests i altre material urgent per als sanitaris? Un altre exemple, ha aixecat la veu o ha demanat el redireccionament pressupostari per donar suport assistencial a residències d’avis o a personal i material per a hospitals o a suport als alumnes d’escoles i universitats per poder continuar les classes de manera telemàtica o a “lluitar” contra la bretxa digital en lloc d’adquirir en ple estat d’alarma, per 7.331 milions d’euros, 5 fragates F-110, els referits 348 vehicles blindats, 70 avions caces Eurofighter, que se sumen a decisions anteriors per adquirir submarins S-80, 17 helicòpters Chinook, 23 helicòpters NH-90 i dos nous satèl·lits militars per 5.400 milions d’euros? Això tampoc és de la seva competència? Quines són les seves prioritats? Apel·lo no només a la seva intel·ligència, sinó també a la seva consciència per prendre decisions valentes i raonables en situació d’emergència... i li demano també, tot i no saber d’armes ni d’exèrcits, que tracti els ciutadans com a éssers intel·ligents i que es prenguin les decisions d’acord amb criteris de priorització sobre necessitats emergents, especialment a favor de les persones, els professionals, les empreses i els col·lectius més vulnerables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA