Societat

Estacions i trens senyalitzats per mantenir el distanciament

Renfe vol millorar el flux d’entrada i de sortida

FGC marcarà també els seients que no es poden ocupar

Les estacions es preparen per fer front a la nova normalitat amb senyalitzacions que facilitin el distanciament entre usuaris davant del progressiu increment de demanda previst per a les pròximes setmanes, quan vagin avançant les fases del desconfinament.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà una nova senyalització als vestíbuls i les andanes per garantir la distància de seguretat davant de les màquines de venda de bitllets i als accessos a les màquines validadores. També se senyalitzarà la distància de seguretat a les andanes mentre s’espera el tren i es col·locaran fletxes al paviment per facilitar els moviments amb seguretat de les persones usuàries. A l’interior dels trens, seguint els actuals requeriments d’ocupació d’un 50% dels seients i de dues persones per metre quadrat a les plataformes, FGC senyalitzarà els seients on cal evitar asseure’s i també els espais on les persones s’han d’estar dempeus. Amb aquesta senyalització a les plataformes, FGC garanteix que les persones que viatgin dretes ho puguin fer de manera segura respectant la distància de seguretat. A més, instal·larà dispensadors de gel hidroalcohòlic als accessos de les principals estacions. La demanda a FGC es va recuperant lentament però encara està sota mínims. Aquesta setmana ha estat un 86% inferior al mateix període de l’any passat.

Renfe ja ha senyalitzat una quarantena d’estacions de rodalies de Barcelona per millorar el flux d’entrada i sortida dels viatgers i evitar així cues i aglomeracions. Per fer-ho, s’han utilitzat fletxes de color verd i vermell al paviment de les terminals. Les 39 estacions senyalitzades, més la de Barcelona Sants, on ja fa uns dies que estan posats els indicadors, donen servei a prop d’un 70% del volum de viatgers que usen rodalies de Barcelona. A rodalies de Renfe el descens de la demanda aquesta setmana ha estat d’un 85% respecte a l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia