Salut

El nombre d’hospitalitzats a la regió de Girona ha baixat un 63% en 15 dies

Ahir als hospitals gironins hi havia 163 ingressats per Covid-19, la quarta part que al pic de la pandèmia

Queden 17 malalts en estat greu a les UCI, quan s’havia arribat a 108 a principis d’abril

Forta evolució descendent des de fa setmanes als hospitals de la regió sanitària de Girona pel que fa al nombre de persones hospitalitzades per Covid-19. Salut va reportar ahir 163 ingressats, una xifra un 63% inferior a la que hi havia tot just quinze dies abans (442, el 5 de maig) i que suposa menys d’una quarta part del nombre d’ingressats que hi va arribar a haver a principis d’abril (el màxim va ser el 5 d’abril, amb 654). Una evolució semblant s’ha produït en el nombre d’ingressats greus a les UCI. Ahir eren ja només 17, un 57,5% menys que el 5 de maig (40) i menys d’una sisena part del màxim registrat el 3 d’abril (108).

Positius i sospitosos

També el nombre de nous contagiats confirmats per test i el de sospitosos diagnosticats per metges es mantenen molt més baixos que fa setmanes, tot i que des de fa uns dies hi ha un cert estancament. Així, segons les últimes dades de Salut –de dimecres a la nit–, els últims set dies s’han sumat 291 positius (fins a un total de 6.233), mentre que els set anteriors van ser 264. Les xifres són molt inferiors a les de dues setmanes abans (516). Una cosa semblant passa amb els sospitosos diagnosticats pels metges: 3.120 els últims set dies (fins a un total de 25.625), 3.575 els anteriors set, i 5.481 els set d’abans.

Descens de la mortalitat

Quant a la mortalitat per Covid-19, s’està reduint el nombre de defuncions a la regió sanitària de Girona. El total notificat dimecres a la nit va ser de 745, 26 més que una setmana abans. La setmana anterior s’havia reportat la mort per coronavirus de 45 persones més i la d’abans, de 68.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia