Societat

Preparatius en platges i locals pel canvi de fase

Les guinguetes de Barcelona podran obrir avui però moltes ho faran dissabte

L’inici de la fase 1 del desconfinament a Barcelona i la seva àrea metropolitana i el pas a la fase 2 de les regions sanitàries de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran van fer ultimar ahir els preparatius per adaptar-se als requeriments de cada fase. A partir d’avui, totes les terrasses dels locals de restauració podran estar obertes i ahir molts es preparaven. Onze de les quinze guinguetes de platja de Barcelona obriran finalment aquest estiu després d’un acord a última hora amb l’Ajuntament de Barcelona. Els xiringuitos podran iniciar avui la temporada coincidint amb l’entrada a la fase 1 de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Tot i això, la majoria de guinguetes que havien posat a punt les seves instal·lacions abans de la declaració de l’estat d’alarma optaran per obrir el pròxim cap de setmana, coincidint amb el pont festiu a Barcelona de la Pasqua Granada, i els que encara no havien adequat les seves instal·lacions preveuen obrir durant la primera quinzena de juny.

Els establiments de la platja mantindran el màxim de 30 taules. Per fer-ho possible s’habilitaran tarimes i passeres perquè les taules es puguin distribuir amb les mesures de distanciament establertes, i, en espais addicionals, es permetrà la instal·lació de para-sols. El consistori i els propietaris de les guinguetes han pactat una rebaixa del 75% de les taxes municipals per a la temporada 2020, que es podria allargar al 2021 si les mesures d’excepcionalitat continuen vigents.

Distanciament al litoral per frenar contagis

El Ministeri de Sanitat va fer públic ahir un document amb recomanacions per a l’ús de les platges que proposa que es fixin distàncies de 4 metres entre para-sols i planteja que es puguin sectoritzar per assegurar el distanciament. No es recomana la realització d’esports col·lectius ni les reunions de més de 15 persones o de membres de la mateixa família o que no convisquin en el mateix domicili i la utilització de tot tipus d’infraestructures de platja. El document apunta a una neteja diària de la sorra de la zona de bany i la desinfecció del mobiliari de la platja cada dia. A més es desconsella el bany i l’ús recreatiu d’aigües continentals en aquesta temporada 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona