Societat

Obertura testimonial d’hotels a Barcelona amb zones comunes tancades i esmorzar a les habitacions

“En aquests moments no surt a compte obrir”, assegura el subdirector d’operacions de Catalonia Hotels

L’entrada a la fase 1 ha permès als hotels de Barcelona tornar a l’activitat després de més de dos mesos d’aturada. Tot i això, es tracta d’una obertura testimonial. La cadena Catalonia Hotels & Ressorts ha obert només sis dels 26 establiments de la província de Barcelona. “Lògicament, en aquests moments no surt a compte obrir”, ha assegurat el subdirector d’operacions de l’empresa, Joaquim Recasens, en declaracions a l’ACN. L’obligatorietat de portar guants, mascaretes, gel hidroalcohòlic o la instal·lació de mampares als taulells són algunes de les mesures adoptades per prevenir el risc de contagi entre els clients. A aquestes s’hi sumen el tancament de les zones comunes i la distribució de l’esmorzar a les habitacions.

“Entenem que hem d’obrir, tant pel compromís amb els clients i els treballadors, com per dinamitzar la ciutat”, ha afegit Recasens. El Catalonia Rigoletto de Barcelona és un dels sis establiments que tornen a l’activitat aquest dilluns, amb quatre clients sobre un total de 65 habitacions. Es tracta bàsicament de viatgers de negocis, així com famílies que s’allotgen a l’hotel per la proximitat d’aquest amb l’hospital de la Dexeus i el Clínic.

En l’àmbit d’higiene, l’empresa ha reforçat la neteja i ha protegit els datàfons o els comandaments a distància per facilitar-ne la desinfecció. A les habitacions, s’han retirat els elements decoratius com els coixins o la papereria.

Per cobrir el tancament de la cafeteria, l’empresa porta un ‘pack’ d’esmorzar a les habitacions dels clients. Tot i el tancament del restaurant, l’hotel ofereix el servei de restauració a la terrassa, que ha obert amb un 50% de l’aforament.

De cara les pròximes setmanes, Recasens preveu una recuperació “lenta” però “progressiva”. “La qüestió és començar, que els clients sàpiguen que poden venir. Fins ara, com tampoc hi havia disponibilitat, alguns clients que necessitaven venir no es desplaçaven fins a la ciutat”, ha explicat.

La cadena preveu obrir la resta dels establiments a Catalunya “com més aviat millor” i anar reincorporant progressivament els treballadors afectats per l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació. Al Catalonia Rigoletto, hi treballen actualment deu empleats, un terç de la plantilla habitual.

De cara la fase 2, els establiments podran obrir algunes de les zones comunes, ara inhabilitades, com la piscina, el gimnàs o el restaurant. Tot i això, hi haurà un control de l’aforament i en algun cas, com en el gimnàs, s’haurà de demanar cita prèvia i assegurar la desinfecció després de cada ús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia