Societat

Oxfam Intermón veu un “primer pas” l’aprovació de l’Ingrés Mínim

L’ONG demana les autonomies que no retallin ara les seves rendes sinó que complementin l’ajut estatal

Oxfam Intermón ha qualificat d’“històrica” l’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital.

“És un primer pas perquè l’Estat comenci a tornar a les rendes baixes el deute adquirit amb anys de protecció social regressiva, ineficient i ineficaç en la lluita contar la pobresa i la desigualtat”, ha valorat aquest divendres Liliana Marcos, portaveu de l’ONG.

Al seu parer, aquest subsidi és un avenç per acabar amb la pobresa a Espanya, però avisa que serà “insuficient per cobrir els més de quatre milions de persones que estan en situació de pobresa severa”.

Marcos ha constatat que, tal i com està concebut, l’ingrés no cobrirà totes les persones que el necessiten. La portaveu estima que caldrien 6.000 milions cada any. Però, segons ella, aquesta xifra suposa només “la sisena part del que va costar rescatar la banca”.

És per això que l’entitat demana que l’ingrés quedi obert a ampliacions en el futur.

L’organització no governamental ha reclamat també a les autonomies que no retallin el seu pressupost en aquest àmbit ara que hi haurà una renda estatal, sinó que complementin l’ingrés de l’Estat.

En aquest sentit, els demana que modifiquin les seves rendes mínimes per arribar a famílies que queden excloses de la prestació estatal, o per establir complements com ajudes per fills a càrrec, ajudes al lloguer o altres.

A més, Oxfam reclama que les famílies immigrants amb nens i persones sol·licitants d’asil també puguin accedir a aquest dret, al marge de la seva situació administrativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia