Societat

ISRAEL GONZÀLEZ

CANÀRIES. FA 2 ANYS QUE VIU A BARCELONA

“Mai he viscut al carrer; llogava una habitació”

Israel González, de 30 anys, és de Canàries i des de fa dos anys treballa de cambrer, a Barcelona. “He treballat en restaurants, com ara el 7 Portes, en hotels i, amb la suspensió del Mobile, tot es va anar aturant”, recorda.

Fins ara llogava una habitació al Poblenou, però en quedar-se sense feina un mes després no va poder assumir les despeses i el 9 d’abril passat va anar a un dels dos pavellons de Montjuïc, adaptats per l’Ajuntament de Barcelona perquè persones sense sostre poguessin fer amb seguretat el confinament ordenat per les autoritats per evitar contagis de la Covid-19, i que des d’aquest dilluns es mantindrà com a servei nocturn fins al setembre.

Dels 1.023 usuaris atesos, un 23% d’homes i un 39% de dones vivien en habitacions rellogades, compartint pis amb amics o familiars, en hostals o pensions, segons el consistori. “És una gran ajuda estar aquí. I tot ha anat millorant; el menjar, hi ha més coses, com ara taquilles”, explica Israel. Ara ja poden sortir al carrer i sosté que tornarà a buscar feina. “Mai he viscut al carrer i, si podem continuar al pavelló, puc treballar i estalviar una mica per tornar a llogar”, diu esperançat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia